Lingemarathon

(21 september 2020, Ineke Verkaaik-Hogervorst)

De kleuren in het wapen van Gouda en de Goudse Roei & Zeil zijn… rood/wit!

Zaterdagochtend 19 september j.l. vertrekken 11 Goudse marathon- en competitieroeiers vanuit een Covid-19 gemarkeerde ‘rode provincie’ naar RV Leerdam. De te roeien tocht is de 57 km Linge roeimarathon. De Linge, een prachtig meanderend riviertje op de grens tussen Zuid Holland en Utrecht.

Met 16 deelnemende boten gaan we langs o.a. Heukelum en Kedichem naar Arkel, waar wij de Linge verlaten en het Merwedekanaal op roeien. Openstaande keersluizen en afgemeerde binnenvaartschepen, blauwe lucht met zon en een windkracht 4 tegen, brengen ons in Gorinchem. Scherpe bocht naar bakboord, waardoor wij de Linge weer op draaien. Aanvankelijk met veel industrie en de A15 inclusief de Betuwespoorlijn. De bocht naar stuurboord brengt ons weer in het prachtige en rustige natuurgebied. Een sanitaire stop en een snelle koffie-inname bij RV Leerdam en voort… de boot weer in! Langs het beeldschone Asperen, Acquoy, Rhenoy en Rumpt naar Beesd.

Onder het viaduct van de A2 ligt het keerpunt. Van daar roeien we met de 3 Goudse boten (Gouwe, Kalverstraat en ‘s-Gravenbroek) onafhankelijk van elkaar, de Linge weer terug naar RV Leerdam.
Vanaf het vlot klinken de aanmoedigingen en het applaus ons allen na de afgelegde 57 km tegemoet!
Euforie, trots, rood aangelopen hoofden (inmiddels is de temperatuur opgelopen tot 26C); we hebben het allemaal weer gefikst!

De 3 witte boten van de RZVG bereiken de grote botenwagen weer en de weg terug wordt ingezet.
Een topdag met een topteam in topboten van de rood/witte vereniging in Gouda. Georganiseerd door RV Leerdam in de provincie Utrecht, die beschikt over een… rood/witte provincievlag!

No comments yet.

Geef een reactie