18-19 mei: NK sprint Pampus-klasse in Reeuwijk

(10 april 2019, Zeilcommissaris)

De Pampus-klasse, één van de klassieke en zeer competitieve eenheidsklassen in Nederland, komt naar Reeuwijk voor het NK sprint 2019!

Waar bij een gewoon NK in 4 dagen tijd ca. 10 wedstrijden van zo’n 1 ½ uur op de planning staan, bevat het programma voor sprintwedstrijden een lange serie (15-20) korte wedstrijden in 2 dagen. Het aantal deelnemers is gelimiteerd (tot 32), de wedstrijden zijn veel korter(gemiddeld 15-20 minuten) en direct aansluitend op een finish wordt er zo snel mogelijk weer gestart voor een volgende wedstrijd.

Topzeilers, topwedstrijden, spanning, tempo en veel gastvrijheid worden verwacht bij dit NK Sprint. Hoewel het concept niet voor iedere zeiler geschikt is en er in het algemeen maximaal 32 boten mee kunnen doen, zal dit evenement ook zeker de jonge wedstrijdzeilers zeer aanspreken. De boten strijden op de ‘s-gravenbroekse plas en vanaf het terras van onze sociëteit kan een ieder onder het genot van een versnapering getuige zijn van de strijd. Op zaterdag 18 mei begint het festijn met de eerste starts rond 11:00 u en op zondag om 10:00 u. De laatste starts zijn op zaterdag om 16:00 u en op zondag om 15:00 u.

ROEIERS OPGELET: BIJ DIT EVENEMENT IS HET EEN KOMEN EN GAAN VAN ZEILBOTEN!
Tijdens dit NK op zaterdag 18 en zondag 19 mei a.s. zal het extra druk zijn met zeilboten op de vereniging. Dit zal vanzelfsprekend extra drukte in en voor de haven opleveren. Houd dus vooral bij afvaart en terugkeer rekening met elkaar.
Er kan geroeid worden, maar als de zeilboten het water op gaan of terugkomen, verzoeken wij jullie om heel even geduld te hebben en te wachten totdat de haven vrij is om onhandige/moeilijke situaties te voorkomen.

Voor de haven zal met gele boeien een roei-route van en naar de Brienenoord worden gelegd. Daarom het vriendelijke verzoek om bij het roeien op de plassen langs de wal en in ieder geval geheel buiten de westrijdbaan te blijven om lastige situaties te voorkomen. Bij voorbaat dank voor jullie medewerking!

No comments yet.

Geef een reactie