70 jaar Flying Dutchman

Wil jij graag een keer sportief zeilen?

Op zaterdag 21 mei 2022 kun je bij onze Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’ op de Reeuwijkse plassen zelf de helmstok bedienen of in de trapeze staan van een heuse Flying Dutchman (FD). Leer de boot te bedienen, ervaar de snelheid en strijd mee voor de opstappersbokaal. Er zijn 10 boten, dus meld je snel aan bij sjors.riemslag@gmail.com (webmaster www.sailfd.com).

Flying Dutchman Sailing, an experience for life!

De FD Klasse leeft ruim 70 jaar! Daarom organiseert de Nederlandse Flying Dutchman Organisatie op zaterdag 21 mei 2022 bij onze vereniging een eendaags evenement.

Het is niet toevallig dat de FD Klasse voor deze dag bij ons aanklopt. In Reeuwijk ligt namelijk een lange geschiedenis van FD-zeilers, die nog steeds wordt voortgezet door twee van onze meest prominente zeilers: Ard Geelkerken en Enno Kramer (FD NED 26). Zij behoren met zijn tweeën de afgelopen 20 jaar binnen de FD Klasse tot de absolute wereldtop!

Op deze zaterdag komen ruim 10 FD’s bij elkaar ter promotie van de FD Klasse. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij sjors.riemslag@gmail.com om op te stappen en een rondje mee te varen. Het programma is als volgt:

– 10:00 uur ontvangst

– 10:30 uur masttrim clinic

– 11:30 uur oefenwedstrijd (op en neer)

– 13:00 uur lunch

– 14:30 uur oefenwedstrijd (op en neer)

– 16:00 uur borrel

De FD Klasse gaat op deze dag geen serieuze wedstrijden varen, maar twee keer starten met een wedstrijd op een eenvoudige oefenbaan. Leden van onze vereniging zijn van harte welkom om zich aan te melden. Voor de deelnemers aan het evenement is de lunch geregeld en na afloop is de bar geopend voor een borrel.

Als opstapper moet je er wel snel bij zijn, want er is helaas een beperkt aantal plaatsen. Meld je dus zo spoedig mogelijk aan bij Sjors Riemslag. Op zaterdag 21 mei 2022 ziet hij jou graag om 10:00 uur in geschikte zeilkleding op de steiger. Tijdens de ontvangst worden de teams ingedeeld en word je gekoppeld aan een ervaren FD-zeiler. Na aanmelding volgt per e-mail nadere informatie.

Zet daarom meteen een grote cirkel in je agenda rond 21 mei!

(27 april 2022, Zeilcommissaris)

 

No comments yet.

Geef een reactie