Basis Roei Opleiding (2020)

Roeiweek

In de Roeiweek (maandag 27 juli t/m zaterdag 1 augustus) kun je iedere dag roeien onder begeleiding van enthousiaste en kundige instructeurs. Door de week van 19.30 tot 21.30 uur en op zaterdagmiddag. Ben je één of enkele dagen verhinderd dan is dat geen probleem. We gaan met stabiele 1-persoons boten – zogenaamde ‘Edons’-  en (voor zover toegestaan vanwege de Coronamaatregelen) in meermansboten het water op. Daarnaast gebruiken we een ‘roeibak’ in (een bootconstructie die vastligt aan de steiger) én ergometers/roeimachines in een buitenopstelling. Zo kun je kennismaken met de roeisport en de basistechniek al behoorlijk onder de knie krijgen. Plezier krijgen in het roeien staat steeds voorop. Na afloop van de les kun je met mede-cursisten nog genieten van een drankje op het terras van onze sociëteit, met een panoramisch uitzicht over de Reeuwijkse Plassen. De bitterballen zijn ‘van het huis’. Dat wordt zeker gezellig…..krijg je al zin in deze actieve ‘vakantieweek’ in eigen land??

Kennismakingscursus ‘KMC’ Roeien

En na de roeiweek gaan we door! Vanaf dinsdag 4 augustus organiseren we een 5-weekse Kennismakingscursus Roeien. Je gaat dan 2 keer per week roeien: op dinsdag van 19.30 tot 21.30 uur en op zaterdag van 15.30 tot 17.30 uur. Ook tijdens deze KMC zetten we Edons, meermansboten, roeibak en de ergometers in. De cursus loopt door tot en met zaterdag 5 september. Na afronding van de de KMC kun je de rest van het seizoen zelfstandig roeien in een Edon op de ’s-Gravenbroekse plas. En je kunt volgend seizoen ook prima vervolgen met onze Basis Roei Opleiding (BRO). Met een BRO diploma op zak kun je zelfstandig roeien én sturen in meermansboten op alle plassen.

Je kunt ervoor kiezen om deel te nemen aan de Roeiweek, of aan de Kennismakingscursus, of aan beide activiteiten. En dat laatste is natuurlijk helemaal mooi. Het maximum aantal deelnemers voor zowel de roeiweek als de kennismakingscursus is 20 personen. Als er (aanzienlijk) méér belangstelling is, zullen we een extra kennismakingscursus organiseren op donderdagen/zondagen, in dezelfde periode.

Kosten

Voor deelname aan cursussen en opleidingen bij de Roei- en Zeilvereniging Gouda is het nodig om lid te zijn/worden. Personen die zich vanaf vandaag als nieuw lid aanmelden, betalen voor de rest van het lopende seizoen slechts 50% van de jaarcontributie naast een bescheiden eenmalig entreegeld. De bedragen staan vermeld op de website. Aan de Roeiweek en Kennismakingscursus zelf zijn géén aanvullende kosten verbonden. Mocht het roeien je onverhoopt niet bevallen dan is het mogelijk (na schriftelijke opzegging) om tot 4 weken na de start van de cursus restitutie van de betaalde contributie te krijgen.

Een plaatsje in de cursus kan definitief bevestigd worden na je aanmelding als nieuw lid. Bekijk de volgende video om alvast een indruk te krijgen: https://www.youtube.com/watch?v=99yKu1N5cSg&feature=youtu.be

We hopen je spoedig te mogen verwelkomen bij onze vereniging!

Met vriendelijke groet,

Peter Bos

Contactpersoon
Basis Roei Opleiding (BRO) en
Kennismakingscursus Roeien
Mobiel: 06-40719970