Basis Roei Opleiding

Inschrijving voor de Basis Roeiopleiding (BRO) 2021 is GESLOTEN.

In de BRO opleiding leren beginnende roeiers in één seizoen de beginselen van het roeien. Belangrijke elementen zijn een redelijke roeitechniek, goede stuurtechniek en veiligheid aan boord. Bovenal streven we naar een plezierige roeiles. De cursisten maken gebruik van C2x+ boten (met 2 roeiers + stuur) en C4x+ boten (4 roeiers + stuur). We leiden jaarlijks zo’n 40 tot 50 mensen op. Na het behalen van het roeidiploma kan men zelfstandig met een ploeg op de Reeuwijkse plassen roeien.

De BRO is voor volwassenen. Kinderen vanaf 9 jaar lessen op woensdag- en zaterdagmiddag.Belangstellenden kunnen contact opnemen met de jeugdopleiding :  Arie Maarten de Bruin 06-21884512 ,jeugdroeien@roeienzeil.nl

De BRO cursus die start op 3 mei, is inmiddels volgeboekt met 25 deelnemers. Een tweede groep start op maandag 7 juni. Hier is nog ruimte om in te schrijven.

De BRO start met een Roeiweek, waarin elke dag instructie wordt gegeven. Deze roeiweek is van maandag 7 juni t/m vrijdag 11 juni, van 19.00-21.00 uur en op zaterdag 12 juni van 15.30-17.30 uur. 

Daarna worden de deelnemers in twee groepen ingedeeld en heb je twee keer per week instructie. Er is een dinsdag + zaterdag groep (‘diza‘) en een donderdag + zondag groep (‘dozo‘). Je kunt per mail aan basisinstructie@roeienzeil.nl aangeven welke groep je voorkeur heeft, diza of dozo. Tussendoor wisselen van groep is in principe niet mogelijk. Om succesvol aan het examen te kunnen deelnemen, is je aanwezigheid bij meer dan 80% van de lessen noodzakelijk.

De instructietijden zijn:

dinsdag en donderdag 19.00 – 21.00 uur

zaterdag en zondag 15.30 – 17.30 uur

Op zaterdag 28 augustus wordt er een leuke ‘Sluizentocht’ georganiseerd, dwars door het historische Gouda. Deze tocht is traditioneel een vast onderdeel van de roeiopleiding. 

Op zaterdag 2 oktober  is het BRO roeiexamen, in principe in de middag. Mochten de weersomstandigheden dit niet toelaten dan is zaterdag 9 oktober een alternatieve examendatum.

Aan de roeiinstructie zelf zijn voor leden van de vereniging geen kosten verbonden. Bijkomende kosten zijn € 20,- voor het eindfeest, en voor de Sluizentocht de kosten van de gezamenlijke lunch/koffie e.d. onderweg.  

Als je interesse hebt in deelname aan de basisroeiopleiding, stuur dan een berichtje aan basisinstructie@roeienzeil.nl

Wil je je inschrijven voor de opleiding, meld je dan via de website aan als nieuw lid van de vereniging. Daarna krijg je de inloggegevens toegestuurd voor het ledengedeelte van de website. Daar kun je de inschrijving bevestigen.

Opzet van de opleiding:

Onder begeleiding van ervaren instructeurs wordt geoefend in de boot op het water, in een roeibak (een soort boot die vast ligt aan de kant) en op een ergometer.

Ook zijn er 2 theorieavonden. Als de cursist de eerste beginselen onder de knie heeft, mogelijk na zo’n 12 lessen, ligt de nadruk op meters maken. Vanaf dat moment krijgen cursisten 1 keer per week intensief begeleide instructie en 1 keer per week roeit men met andere cursisten zelfstandig of met beperkte begeleiding. Daarna zal er geleidelijk meer aandacht gegeven worden aan het sturen door smalle doorgangen en onder lage bruggen door. De opleiding wordt afgesloten met een examen. Een leuke ‘Sluizentocht’, dwars door de binnenstad van Gouda, is onderdeel van dit examen. Aan het einde van het seizoen is er een feestelijke avond – georganiseerd door de cursisten als bedankje voor de instructeurs – waarop de diploma’s officieel worden uitgereikt.

Bekijk de volgende video om alvast een indruk te krijgen: 

https://www.youtube.com/watch?v=99yKu1N5cSg&feature=youtu.be

Organisatoren van de BRO zijn Rob Rijnhout, Robert Scheen en Peter Bos.

We hopen je spoedig te mogen verwelkomen bij onze vereniging!

Met vriendelijke groet,

Peter Bos

Contactpersoon

Basis Roei Opleiding (BRO)

E-mail: basisinstructie@roeienzeil.nl

Mobiel: 06-40719970