Cursus Ongestuurd Roeien

Ga de uitdaging aan en schrijf je in voor de cursus ongestuurd roeien.

Als je probleemloos zonder stuurman of -vrouw in een C3 de plassen rond wil gaan, door smalle slootjes wil varen, al roeiend scherpe bochten wil maken, dan kunnen wij (de COR-instructeurs) je de fijne kneepjes leren. In een samenspel van boeg- en slagroeier manoeuvreer je langs de moeilijkste bochten en doorgangen. Heb je de cursus goed doorlopen, dan kan je met de geleerde technieken ook met een C1 en C2 de plassen rond gaan. Ook kun je deze vaardigheden toepassen bij het varen en manoeuvreren in C4+ materiaal.

Voor wie is dit een uitgelezen cursus?
Voor roeiers met een behoorlijke roei-ervaring( minimaal 2 jaar) en in het bezit van het diploma BRO. We leren je niet meer de basistechnieken van het roeien en sturen. Ook het geven van juiste en duidelijke commando’s (leiding geven in de boot) moet geen probleem voor je zijn. We verlangen dus een bepaald instapniveau en zullen dit aan het begin van de cursus (al varend) beoordelen. Onze ervaring is dat dit voor de meeste mensen geen problemen oplevert.

Wanneer beginnen we?
De cursus start woensdagavond 14 april a.s. (19.00 uur in de sociëteit) en loopt tot ca. eind oktober.

Cursusdagen
De lessen voor blok I (vóór de zomervakantie) zijn op woensdagavond, aanvang 19.00 uur en na de meivakantie aanvang 19.30 uur.
LET OP! De lessen voor blok II (vanaf medio september) vinden vanwege de invallende duisternis niet meer in de avond plaats. In overleg kiezen we een ander tijdstip. Daarnaast raden we je aan om minstens 1x per week extra te oefenen. Door veel te varen krijg je de handigheden beter onder de knie.

Kosten
De kosten blijven beperkt tot een bijdrage voor de afsluitende avond (waarschijnlijk 14 november 2020). Dan krijg je ook je certificaat als je met goed gevolg de cursus hebt doorlopen.

Contactpersoon: Wim Hofmijster
email: cor@roeienzeil.nl

Cursus materiaal

Klik HIER voor het Leerplan Cursus Ongestuurd Roeien 2020.

Klik HIER voor de Lessen Cursus Ongestuurd Roeien 2020.