Evenementen maanden Archives: december

Cursus Roei Instructeur-2

KNRB cursus RI-2.

Locatie: RZVG

Sociëteit & TV scherm in gebruik

informatie: Vincent Zimmerman, roeicommissaris

clinic afstellen roeiboot

Clinic afstellen van een gladde roeiboot
Een roeiboot kent vele afstellingsmogelijkheden: de positie van je voetenboord, de lengte van je handles, de hoek van je bladen, etc. Een goede afstelling zorgt voor prettiger en sneller roeien en kan blessures voorkomen.
Vanwege het gebruik door meerdere ploegen is het bij onze vereniging niet de bedoeling dat een ploeg de boot helemaal op zichzelf afstelt. Maar het is wel nuttig om de basis van afstelling te kennen, zodat ernstige afstelproblemen kunnen worden gevonden en opgelost. Deze clinic biedt daarvoor de theorie en praktische handvatten.
De clinic is bedoelt voor coaches en roeiers die hun kennis over afstelling willen vergroten. We gaan concreet aan de slag om met enkele boten te oefenen met het meten en aanpassen van de afstelling. Let op het gaat over het glad materiaal (dus niet de C-boten).
Onze trainers voor de clinic zijn Toine Vergroesen en Hans Nielen, beiden zeer ervaren en deskundig op dit gebied.
Datum: 15 december
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Lokatie: sociëteit en botenhuis

Meld je aan via de website als je wilt deelnemen zodat we weten op hoeveel mensen we moeten rekenen.

Winterroeien

Platform recreatie roeien: voor de echte doorroeiers is er het winterroeien, vorig jaar een groot succes: rondje plas 1 x per maand op zondagmiddag met na afloop drankje en bitterballen in de sociëteit. We mikken op de recreatieve roeiers, met name de recente BRO jaargangen, die aan hun techniek en stuurvaardigheden willen schaven. We denken per C roeiboot een coach beschikbaar te hebben voor wat aanwijzingen hoe we de techniek kunnen verbeteren, effectiever te gaan sturen en zo als team leuker en sneller de plassen rond te gaan.

Schrijf je in via e-captain op de website.

Inschrijfperiode: 20 oktober 2022 t/m 12 november 2022

Locatie: R&ZVG verzamelen bij de giekenloods

Aantal deelnemers: minimaal 8 max 30 personen

Tijd:  14:00 – 18:00 uur

Kosten euro 7,50 voor 1 drankje en bittergarnituur wordt bij Arno afgerekend