Tromptocht – 34 km sportief roeien

Vierendertig kilometer roeien in het prachtige gebied rond Hilversum, Loosdrecht en de Vecht. We zijn te gast bij roeivereniging HRV Cornelis Tromp in Hilversum.

De tocht wordt op de ‘roeimarathon / prestatietocht’ manier geroeid. Dat wil zeggen, op sportief tempo doorroeien, korte wisselmomenten tussen stuur en roeiers, een korte lunchbreak (brood uit het zakje) en natuurlijk genieten we óók van de omgeving. Met 34 kilometer is de tocht korter dan de reguliere marathons (die zijn 55 km of langer), maar de tocht is wél langer dan de gemiddelde toertocht waar ook veel langere stops gebruikelijk zijn.

Het aantal deelnemers is maximaal 20. Belangstellenden kunnen zich individueel inschrijven via de inschrijflink. We varen met vier C4+ boten. De organisatoren stellen een passende bootindeling voor.

Doelgroep: sportief ingestelde toerroeiers met een behoorlijke conditie. De tocht is bij uitstek geschikt voor roeiers met marathon-aspiraties in een volgend seizoen en/of recreatieve roeiers die willen trainen voor een ambitieus doel. Voor de leden van onze bestaande marathonsectie bestaat er dit seizoen al een aparte uitgebreide marathonkalender.

Route. Met suggesties van HRV Cornelis Tromp hebben we een prachtige route bedacht. We roeien met de klok mee een rondje van Hilversum naar Oud-Loosdrecht, met een wijde bocht de Loosdrechtse plassen over richting Maarssen, vervolgens een flink stuk over het idyllische riviertje de Vecht en tot slot via het Hilversumsch kanaal weer terug naar Hilversum. Afhankelijk van de windrichting kunnen we ook besluiten om dezelfde ronde tegen de klok in te doen. Onze ervaring met de Goudse Sluizentocht zal goed van pas komen: in de route zitten 5 sluisjes! Dat zijn dan ook weer rustmomentjes.

Bij harde wind (4 Bft of sterker) steken we de Loosdrechtse Plassen niet over. Veiligheid voor de deelnemers staat voorop! In dat geval wordt het geen rondje, maar roeien we via het Hilversumsch kanaal naar de Vecht en terug. Ook dat is prachtig. Bij verwachte windkracht (of windvlagen) kracht 6 Bft of andere gevaarlijke omstandigheden zal de tocht uitgesteld worden.

Voor het voorlopige tijdsschema en details, zie de inschrijflink!
De kosten zullen ongeveer Eur 20,- per deelnemer zijn, als dekking voor vervoerskosten, drankje en versnapering.

Organisatoren, Peter Bos en Ellen van Eeuwijk

Comments are closed.