Zeeland Zeilweekend 2020

Na succesvolle edities in 2018 en 2019 wordt ook in 2020 weer een Zeeland Zeilweekend georganiseerd. We huren dit jaar wat grotere boten, voor 4 tot 6 personen in de haven van Sint-Annaland bij Enjoy Sailing:

Enjoy Sailing, Bavaria 40 Cruiser
Enjoy Sailing, Bavaria 41 Cruiser

Wanneer
Van vrijdagavond 18 september t/m zondagavond 20 september of naar keuze voor de bemanning tot maandagmiddag 21 september.

Programma
Aanvang: vrijdagavond rond 17.00 uur in Sint Annaland. Met elkaar eten aan boord en in geval van mooi weer kunnen we ook ‘s avonds al een stukje zeilen. Terug in de haven, relaxte avond en een goede nachtrust.

Zaterdagochtend vertrek rond 9.00 uur. Afhankelijk van wind(richting) en getij bepalen we de route. Lunch aan boord of aan de wal naar eigen keuze bemanning. ‘s Middags varen we naar een van de mooie havenplaatsjes aan de Oosterschelde, waar we ‘s avonds zullen dineren.

Zondag ziet het programma er ongeveer gelijk uit maar dan met eindbestemming thuishaven St. Annaland.
We sluiten het weekend af met een gezamenlijk diner en gaan dan rond 21.00 weer huiswaarts.

(de boothuur loopt tot maandag 13.00 u, dus het zondag programma kan ook anders worden ingevuld.)

Vereisten
Lidmaatschap RZVG; minimaal CWO Kielboot 2 diploma*, WA verzekering, deelname voor eigen risico.
*) per boot kan er ook één persoon met CWO Kielboot 1 mee.

Per Boot stel je zelf je bemanning samen , naar keuze 4, 5 of 6 personen, echter minimaal één persoon met CWO-KB 3 én KVB 2.

Overnachten
We overnachten aan boord. Houd er rekening mee dat de privacy aan boord beperkt is. De boten hebben drie 2-persoonshutten en een slaapplek op de bank in de kajuit. Mede hierom hebben we er ook dit jaar weer voor gekozen, dat voorafgaand aan de inschrijving zelf een bemanning moet worden samengesteld.

Aanmelden en inschrijven
Meld je aan als geïnteresseerde via de Whatsapp groep ‘Oosterschelde 2020’ en stel dan zelf met andere deelnemers/geïnteresseerden een bemanning samen. Als complete bemanning kun je inschrijven voor het weekend in E-Captain.
Met vragen kun je contact opnemen met:
Mieke Hoogweg miekehoogweg@gmail.com
Jan Willem Janse jw.janse@hetnet.nl
Kosten

De kosten verschillen iets per type boot en zijn verder afhankelijk van het aantal bemanningsleden. De kosten voor boothuur, incl. brandstof en havengeld, excl. eten en drinken zullen per persoon ca. €200,– tot €250,– bedragen.

Inschrijving door de ‘basis-bemanning’ van 4 personen via E-captain en met betaling van het inschrijfgeld à €250,– via Ideal.
Indien de bemanning wordt uitgebreid tot 5 of 6 personen regelt de bemanning zelf de verdeling van de kosten. De eindafrekening gebeurt op basis van werkelijk gemaakte kosten; het teveel betaalde wordt gerestitueerd.

Aparte borg voor de boothuur à € 1000,– / boot dient bij aankomst te worden voldaan, bij voorkeur met creditcard. (100 % restitutie indien boot schadevrij retour).

Persoonlijke verzorging, eten en drinken, alles voor eigen rekening.

Actueel (15-02-2020)
Momenteel zijn 2 Bavaria’s 40 en 1 Bavaria 41 gehuurd.
1 Bavaria 41 is nog beschikbaar, maar niet gegarandeerd. Snel inschrijven vergroot de kans dat de boot nog niet verhuurd is aan derden.

Voorbereidingen

Als voorbereiding wordt in het voorjaar op 11-3, 18-3, 25-3 en 1-4 een training Klein Vaarbewijs 2 gegeven. Nuttig als je het diploma KVB 2 wilt gaan halen; leuk en leerzaam als je beter voorbereid op getijdenwater als de Oosterschelde wilt gaan varen.

Comments are closed.