Gouda Centrum roeitocht

(2 september 2020, Saar Berks)

Na een week met veel regen, onweer en wind leken de goden ons op deze zondagmorgen 30 augustus goed gezind. Met 4 gevulde viertjes was het een gezellige drukte op het vlot.

Als een geoliede machine onder leiding van 4 doorgewinterde sturen voeren we weg richting het Reeuwijks Verlaat (de Driewegsluis). In de sluis was er vrijwel direct consternatie alom. Eén van de boten dreigde, doordat deze bleef vastzitten onder een uitstekende balk, water te gaan maken tijdens het opkomen van het sluiswater. Gelukkig reageerde de sluiswachter zeer alert en greep net op tijd in. Desalniettemin was iedereen, als ze dat niet al waren, direct wakker.

Na een lunch onder de welkome afdakjes van de Visbank lieten we de boten achter en gingen we op pad met onze eigen Goudaloog Jolanda Pluis. Niet alleen wij stonden ademloos te luisteren. Ook omstanders bleven staan en pikten hier en daar een graantje mee.

Inmiddels was de wind behoorlijk aangewakkerd en werd het tijd voor de terugtocht. De bruggen waren plotseling meer een uitdaging en naast hard doortrappen was de blik van mijn stuur toch iets vaker gespannen en moest er hard bijgepaddeld worden.

Met de haven in zicht was er ditmaal weer pech in de sluis. De krachten van het water zijn zo sterk in de sluis dat een goede ligging extra veel aandacht vereist. Zomaar een paar leerpunten deze dag.

Volle kracht vooruit tegen de noordenwind (stoplicht op rood/groen) in vochten we ons terug over de Breevaart richting de vereniging. Daar plofte eenieder uitgeteld neer met een drankje om nog lang te herkauwen op deze prachtige dag. Op naar het volgende evenement: de Lichtjes Tocht op vrijdag 18 september!

No comments yet.

Geef een reactie