Henk Barkema 1960-2022

Het plotselinge overlijden van Henk Barkema tijdens zijn skiffles op 23 juni j.l. is voor zijn familie en nabestaanden een enorme schok. De aanwezige leden op de vereniging zijn die donderdagavond opgevangen om de eerste verbijstering en het verdriet te delen. Op het terras was voor de leden die nog wilden napraten daartoe de gelegenheid.

Vanuit het bestuur is uiteraard hulp aangeboden waar nodig. De vlag is donderdagavond gestreken en vrijdagochtend halfstok gehangen. De leden zijn persoonlijk op de hoogte gebracht om de communicatie zuiver te houden en speculaties te voorkomen. Voor de nabestaanden van Henk en getuigen en omwonenden van de plaats van hulpverlening is dit belangrijk geweest.

Binnen de sociëteit is een gedenkhoekje ingericht en de tekst voor een rouwadvertentie vanuit de Roei- en Zeilvereniging is opgesteld en gepubliceerd. Met de familie van Henk is voortdurend contact gehouden en overleg gepleegd. De afstemming met de nabestaanden betrof ook de doorgang van het muziekevenement ‘Muziek aan de Plas’. Vanuit onze RZVG hebben wij tijdens de officiële opening van Muziek aan de Plas een moment van stilte gekregen om af te kunnen sluiten met het motto van Henk Barkema: ‘Vier het leven’. De band nam het moment van nagedachtenis over met het ten gehore brengen van een jazz-nummer waar Henk van hield.

Afgelopen donderdagmiddag heeft de afscheidsceremonie in de aula van ‘De IJsselhof’ plaatsgevonden. Hartverwarmend hoeveel leden van de RZVG hun roei- en zeilmaatje en hun medelid de laatste eer hebben bewezen. Vrijdag 1 juli is Henk in familiekring naar zijn laatste rustplaats te Zuidwolde begeleid.

Het bestuur biedt de leden die op een later moment behoefte hebben aan steun of begeleiding hulp aan via onze Vertrouwenscontactpersonen of Bureau Slachtofferhulp. Laatstgenoemde instantie heeft de vereniging afgelopen dagen met professionele aandacht ondersteund.

Ineke Verkaaik-Hogervorst
Voorzitter Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’

1 juli 2022

No comments yet.

Geef een reactie