Verenigingwerk

Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’ is van én voor de leden. Samen houden we de vereniging drijvend, van administratie tot onderhoud van de vloot, van instructie van beginnende zeilers en roeiers tot organisatie van activiteiten, en van bestuur tot bardienst. We verwachten van onze leden dat je niet alleen je sport komt beoefenen maar ook dat je actief bijdraagt aan het reilen en zeilen van de vereniging. Acht uur vrijwilligerswerk per jaar is daarvoor een richtlijn, meer mag natuurlijk. 8 uur per jaar komt neer op nog geen anderhalve minuut per dag! Op dit moment stellen we deze 8 uur per jaar nog niet verplicht omdat we erop vertrouwen dat iedereen bereid is zijn of haar steentje bij te dragen.

Iedereen kan bijdragen
Er is voor iedereen wel iets dat je kunt doen. Je kunt je inzetten naar eigen vermogen, voorkeuren en talenten. Maar je kunt binnen de vereniging ook nieuwe dingen leren. Door je inzet kunnen we niet alleen ons verenigingsaanbod overeind houden en de lidmaatschapskosten laag, maar het is vooral ook leuk om te doen omdat je er naast het sporten ook verbinding met elkaar door krijgt.

Nieuwe leden zetten we vooral in voor bardiensten, omdat dit een prima manier is om de vereniging beter te leren kennen. Daartoe krijgen de nieuwe leden na een paar maanden een uitnodiging per email om zich in te schrijven voor een bardienst. Inzet op andere vlakken mag ook. Je hebt je eventuele voorkeuren kunnen aangeven bij de inschrijving als lid.

Voor bestaande leden inventariseren we hun belangstelling om zo beter vraag en aanbod te kunnen matchen.

Hier vind je meer informatie over ons beleid en de uitgangspunten, zoals in de ALV is afgesproken.

Voor iedere helpende hand zijn we enorm dankbaar!!

Op dit moment hebben we zo’n 35 tot 40 functies, waarvoor we vacatures hebben. Dus neem een kijkje op de vacaturepagina. Informatie over actuele vacatures kun je vinden via deze link en hier kun je ook ‘solliciteren’ naar de openstaande vacature. Let op: dit overzicht is op dit moment nog niet compleet. Het bevat nu vooral de open vacatures. In de loop van de tijd zullen we alle rollen proberen te beschrijven, zodat je een goed inzicht krijgt wat er zoal te doen is.

Voor alle vragen over vrijwilligerswerk binnen de vereniging kun je je wenden tot verenigingswerk@roeienzeil.nl