Laura en Femke 2de op de eerste United 4

(8 mei 2019, Jet Woudstra)

In het afgelopen bevrijdingsdagweekend zijn Laura van den Acker en Femke van den Berg 2de geworden bij de United 4 wedstrijden. Dit was het eerste weekend van 4 jeugdwedstrijden op het IJsselmeer, waar een internationaal veld aan de start komt in verschillende klassen als Optimist, Splash, Laser en RS Feva. Ook Sjoerd Schouten behaalde een mooi resultaat door in de Optimist-klasse 48ste te worden.

De wedstrijdserie startte dit jaar in Muiderzand met rond de 300 deelnemers. In de RS Feva klasse waren 28 boten ingeschreven. De kou, hagel en harde wind zorgden ervoor dat niet iedereen het water op ging. Het bleek ook meer ‘overleven’ dan een echte wedstrijd varen… Tijdens een hagelbui werden windvlagen gemeten van 28 knopen (windkracht 7)! Laura en Femke wisten hun boot rechtop te houden en zetten zelfs als enigen de genaker in het ruime windse rak. Dit leek goed te gaan met behendig sturen door Laura en goed genaker werk van Femke. Helaas, net voor de boei kwam er een iets te harde windvlaag en sloegen ze toch om. Ze wisten toch nog naar een 2de plaats te varen omdat de meeste andere Feva’s ook niet rechtop wisten te blijven.

Op zondag 5 mei gingen ze weer vol goede moed naar Muiderzand; er zou veel minder wind moeten zijn. Helaas, dit bleek niet helemaal waar. Vandaar eerst een uur uitstel. Daarna zijn er nog 3 wedstrijden gevaren. Opnieuw met hagelbuien en harde wind, afgewisseld met rustiger weer. Met een 5de een 2de en nog een 2de plek was het eindresultaat een 2de plaats. Een topprestatie in zo’n ruig weekend!

No comments yet.

Geef een reactie