Midweek roeien

Het midweekroeien heeft als doel op doordeweekse dagen roeiers bij elkaar te brengen en in een prettige recreatieve sfeer te laten roeien. Dat gebeurt dan niet alleen binnen onze eigen vereniging, maar ook bij de andere verenigingen die aangesloten zijn bij de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB).

In KNRB-verband is met de verenigingen afgesproken dat er uitwisseling tussen die midweekroeiers kan plaatsvinden. Roeien bij andere verenigingen heeft als voordeel dat je in een andere omgeving vaak op minder bekend water kunt roeien en in contact komt met roeiers buiten de eigen vereniging. De nadruk ligt dus niet op ‘het presteren’.

Verenigingen die deelnemen aan midweekroeien hebben een eigen contactpersoon die een en ander coördineert en binnen de vereniging het aanspreekpunt is. Binnen onze eigen vereniging is dat Hans Boer, zie onderstaande contact gegevens.

De coördinator spreekt met die van de andere verenigingen data af waarop onze eigen leden aldaar willen gaan roeien en wanneer ze op hun verzoek hier welkom zijn. Er wordt geroeid in C-boten en/of wherry’s, uiteraard afhankelijk van de beschikbaarheid van die boten. De geroeide afstand varieert. In het algemeen ligt de afstand tussen de 25 en 30 km.

Je kunt deelnemer worden van midweekroeien door het verzoek en jouw e-mailadres te sturen naar de coördinator. Aan midweekroeien kan iedereen met een BRO-diploma, die al wat ervaring heeft opgedaan met een rondje plas, deelnemen. Er zijn geen kosten verbonden aan het midweek roeien, anders dan die voor de eigen consumpties tijdens de roeitochten.

Coördinator: Hans Boer: tel 06 53237655 of via mail recreatieroeien@roeienzeil.nl

Vragen over verdere platform roeiactiviteiten: recreatieroeien@roeienzeil.nl