Mogelijkheden na de BRO

Na de eerste roeiopleiding is de vraag aan de orde: EN WAT DAARNA?

Er zijn vele mogelijkheden.

De mogelijkheden om na de Basis Roei Opleiding verder te roeien op een rijtje:

1. Recreatief roeien. Je vormt een eigen ploegje en je gaat samen het water op. Na het roeien heerlijk koffie drinken bij de Roei & Zeil. De basisroeihaal is voldoende voor een relaxed rondje plas. De boot en de mens veilig thuis is het parool.

2. Midweekroeien. Dit wordt georganiseerd door de vereniging. Op vaste tijden door de week wordt een rondje plas geroeid en daarnaast wordt ook bij andere verenigingen geroeid. Ook hier voldoet de roeitechniek van de BRO. Inschrijven gaat eenvoudig via de website van de vereniging.

3. Roeien via de datumprikker. Het is een afsprakensysteem analoog aan wat wij in de BRO hanteren. Veel instructeurs roeien via dit systeem en kunnen, indien gewenst, wat aanwijzingen geven. Via de datumprikker wordt effectiever geroeid dan bij de opties 1 en 2. Leden die willen deelnemen aan de datumprikker kunnen dat doen door hun naam en e-mailadres te sturen naar rzdatumprikker@gmail.com en daarbij aan te geven of ze willen deelnemen aan de midweekprikker, de weekendprikker of beide.

4. Goudse Mijl Training. De GMT is een vervolg van de BRO, maar nu meer gericht op coaching om een wedstrijd te roeien. De coaching is 1 x per week op woensdagavond. De GMT begint op 1 april en eindigt met deelname aan de Goudse Mijl, een wedstrijd over 1609 m op de ’s-Gravenbroekse plas. Men kan zich vanaf januari opgeven via de website van de vereniging.

5. Marathonroeien. Diegene die van avontuur en wat uitdaging genieten, een goede conditie hebben en houden van teamwork kunnen zich aanmelden voor marathonroeien. Per jaar worden ongeveer 7 tot 10 tochten georganiseerd, afhankelijk van de belangstelling. Aanmelden kan via een mail aan: marathonroeien@roeienzeil.nl

6. Skiff. Skiff is een andere discipline in het roeien. Roeien in een wankel bootje, zeer uitdagend en je leert de roeihaal te beheersen. Ook hier kan men zich vanaf januari opgeven via de website van de vereniging.

7. Boordroeien. Boordroeien kan in een 8. Sommigen hebben al ervaring opgedaan met boordroeien. Af en toe worden clinics gegeven. Houd de website in de gaten.

8. Competitie-roeien. Trainen in een snelle boot en vervolgens wedstrijden roeien. Om hier aan deel te nemen is in beginsel een skiffopleiding noodzakelijk. Mocht je hiervoor belangstelling hebben, laat dit weten aan de roeicommissaris of nog beter, kom eens langs op een zaterdagochtend als de meeste ploegen aan het trainen zijn.

9.Cursus Ongestuurd Roeien (COR). Roeien zonder roer en zonder stuur. Een cursus voor de gevorderde roeier op zoek naar een nieuwe dimensie in het roeien. Om hier aan deel te nemen heb je een BRO diploma en minimaal 2 jr. roei-ervaring. De cursus start in het voorjaar en ook hierbij geldt: inschrijven via de website.

Kortom, er zijn mogelijkheden genoeg. Denk eens na over het roeien na de BRO en als er vragen of onduidelijkheden zijn, de coördinerende instructeurs kunnen uitsluitsel geven.

Verder zijn er nog vrijwilligerstaken. De vereniging kan niet zonder. Voor bootonderhoud zoekt de vereniging mensen bij de klussenploeg.

Voor de roeiopleiding zijn instructeurs nodig. Denk daarbij niet, ‘dat kan ik niet’. Denk wel, ‘zo is iedere instructeur begonnen’. Het enige wat we vragen is enthousiasme. Voor informatie en aanmelding kun je bij elke coördinerend instructeur terecht.

Samengevat: er is nog een heel roeileven na de eerste opleiding. Laat weten wat je wensen zijn. Meerdere opties zijn mogelijk.