Basis Roeiopleiding

Leer roeien met de basis roei opleiding
Leuk dat je interesse hebt in de Basis Roei Opleiding (BRO).
Deze opleiding is voor iedereen (vanaf 18 jaar) die wil leren roeien. Er is geen max. leeftijdsgrens.g.

In het kort
De opleiding is van begin april tot eind oktober met 2 keer per week een les.
Lesdagen: je kunt kiezen uit de combinatie van dinsdagavond en zaterdagochtend of donderdagavond en zondagochtend. ‘s Avonds beginnen de lessen om 19.30 uur, ‘s ochtends lessen we vanaf 11.30 uur.
Kosten: geen (behalve een bijdrage voor de afsluitende avond).
Eisen: zwemdiploma’s A en B.
Contact? basisinstructie@roeienzeil.nl

Inschrijven
Wil je inschrijven voor deze opleiding dan moet je allereerst lid zijn van de RZVG. Klik hier om je aan te melden als lid van de Roei-en zeilvereniging Gouda.

Wil je inschrijven voor de opleiding BRO? Klik hier om je in te schrijven (bij het inschrijven kun je je tijdsvoorkeuren opgeven)

De opleiding
De opleiding begint in april. Je leert om zelfstandig, verantwoord en veilig te roeien en te sturen en volgt daarvoor per week twee lessen in een groep van 12 – 16 personen. De lessen worden begeleid door instructeurs van de vereniging. Tijdens de les roei je op de Reeuwijkse plassen in boten met 2 roeiers en een stuurman/-vrouw of vier roeiers met stuurman/-vrouw en de instructeur maakt deel uit van de bemanning.

Twee keer per week les
Een les duurt inclusief voor- en nabespreking ongeveer twee uur. In het eerste lesblok behandelen we de roeihaal. In deze periode moet je zeker alle lessen volgen, dus twee keer per week. Videoroeien is onderdeel van de cursus. Nieuwsgierig naar de inhoud van alle lessen? Bekijk dan het hele Lesplan BRO2017.

Jouw bijdrage
Aan de opleiding zijn geen kosten verbonden. We vragen wel van onze cursisten een bijdrage als vrijwilliger.

Dat betekent:
–  de organisatie van de afsluitende bijeenkomst (diploma uitreiking)
–  het volgende jaar in het eerste blok meeroeien met nieuwe BRO cursisten

Zomervakantie
Tijdens de zomervakantie gaan de lessen gewoon door. Er wordt dan geroeid met een afsprakensysteem. We maken kennis met andere roeidisciplines, verkennen de Reeuwijkse plassen en roeien als groep een tocht.

Diploma
De cursus wordt bij voldoende roeiniveau in oktober afgesloten met een diploma. Dan ben je klaar om zelfstandig met mensen van jouw keuze te gaan roeien. Tijdens een feestelijke bijeenkomst reiken we de diploma’s uit.

Voor details zie het  Lesplan BRO2017

 

Gouda, Karnemelksloot, 2014_BRO

 

Deze pagina wordt onderhouden door: Peter Prins