Jeugdopleiding

Ben je tussen 9  en 17 jaar, vind je het leuk op het water en ben je een beetje sportief? Kom dan roeien!

Wanneer
Het seizoen start eind april/begin mei (gevorderden beginnen eerder) en loopt door t/m september. In de zomervakantie roeien we meestal door. Je roeit minstens een keer per week, op woensdagmiddag tussen 16.00-17.45 u. of op zaterdagmiddag tussen 12.00-13.45 u. Een roeiles duurt ruim 1 uur en soms zijn we zo druk bezig dat het vanzelf wat langer wordt.

Alleen of met z’n allen
Goed roeien leer je natuurlijk in ‘n skiff (éénpersoons), maar heb je al wat ervaring dan kan er ook geroeid worden in een dubbeltwee of soms in een groter boottype. Hoe het precies uitpakt is onder andere afhankelijk van wat je zelf wilt. Wil je twee keer per week roeien, liefst in een ploegje, vooral niet te hard of wil je juist wedstrijden roeien? Laat het weten, dan proberen we er wat mee te doen. Het gaat er om, dat je samen met je groepje en met hulp van je instructeur op een leuke manier steeds beter gaat roeien.

We doen trouwens nog meer, zoals een middag ‘stunten in de skiff’, op stap met een andere roeivereniging, een plassentocht en een wedstrijdje.

Competitie
Roeien kun je ook doen als wedstrijdsport. Je kunt al snel meedoen met de jeugdcompetitie; je vaart dan in een team 5x “uit” en “thuis” tegen verenigingen in de buurt. Dit zijn altijd spannende maar ook gezellige wedstrijden. Met twee keer in de week trainen kun je al aan de competitie meedoen.

Inschrijven voor de roeiopleiding kan, als het seizoen al gestart is, niet meer via de website maar alleen nog per mail aan jeugdroeien@roeienzeil.nl

Contactpersoon:  Arie Maarten de Bruin 0182 – 532 995 ;  jeugdroeien@roeienzeil.nl

 

Deze pagina wordt onderhouden door: Arie Maarten de Bruin