Voortgezette Roeiopleiding (VRO)

Beter roeien met de VRO

Deze Voortgezette Roei Opleiding is voor iedereen die beter wil leren roeien in C-materiaal. Het accent ligt op competitief roeien. Als vooropleiding is de basisroeiopleiding (BRO) nodig.

In het kort
De opleiding start met een overleg in maart; dan komen de principes van de cursus ter tafel. De opleiding wordt bij voldoende roeiniveau afgesloten door het roeien van de Goudse Mijl in september.

Kosten: geen (behalve een bijdrage voor de afsluitende avond)
Deelname: max. 15 deelnemers

De opleiding

De cursus begint op de eerste woensdagavond in april en duurt tot eind augustus, met 1 keer per week een les op woensdag. Instructeurs Ri-2 zorgen voor de coaching. Daarnaast wordt 1 keer extra roeien per week aanbevolen.

Tijdens de opleiding roeien we op de Reeuwijkse plassen in C2+ of C4+ en de instructeur maakt deel uit van de bemanning.

Roeihaal

De BRO-roeihaal wordt verfijnd tot een effectievere roeihaal (goede houding, goede volgorde, aanzwellende haal en goede in- en uitpik) met extra aandacht voor de catch en de finish. Bruggen en doorvaarten worden vloeiend gepasseerd en na de brug wordt samen het roeien vervolgd.

Stuurtechniek

De BRO-stuurtechniek wordt verbeterd tot een stuurtechniek, waarbij goed en overtuigend  geschipperd kan worden, bruggen en doorgangen vlot worden genomen en er geen kritieke momenten ontstaan bij het passeren van bruggen. In alle omstandigheden kan de boot correct wegvaren en aanmeren.

Certificaat

Tijdens de feestelijke afsluiting van het instructieseizoen in november reiken we de certificaten uit.

Voor details zie het Lesplan VRO2017.

 

Deze pagina wordt onderhouden door: Peter Prins