Coachroeien

Roeitechniek bijschaven en effectiever de plas rond

Het coachroeien is bedoeld voor C-materiaal roeiers, die na een aantal jaren roeien de techniek willen bijwerken en in een team beter recreatief willen roeien.

Het uitgangspunt van coachroeien is om met behulp van video-opnames en ergometer een aantal roeiroutines in de boot te oefenen. Coaching wordt gegeven door een ervaren roeier/instructeur, 1 coach op 4 roeiers. Coachroeien is zelflerend, men wordt verwacht na een clinic in een eigen groep of in datumprikkerverband verder te roeien en de verbeterpunten zelf te oefenen.

Coachroeien is beschikbaar in 2 blokken per seizoen: blok 1 april-juni en blok 2 augustus-oktober in de vorm van roeiclinics tijdens de daluren (middagen in het weekend) in het seizoen gepland voor bestaande ploegen, met lunch en na afloop een borrel op de sociëteit. Op verzoek kan een coach ook aan boord stappen voor individuele- dan wel teamcoaching. Geef je concrete vragen over coachroeien aan bij de coördinator coachroeien, zodat we je verder kunnen informeren over een geschikte coaching vorm en tijden.

Aan coachroeien kan iedereen met een BRO-diploma, die al wat ervaring heeft opgedaan met recreatief roeien, deelnemen. De roei- en stuurvaardigheid worden beoordeeld met een 0-meting door ervaren coaches en/of oud-instructeurs. De coachroei data worden geregeld na aanmelding via een eigen besloten planner.

Voor meer informatie of om je aan te melden mail coördinator coachroeien via recreatieroeien@roeienzeil.nl