Coachroeien

Roeitechniek bijschaven en effectiever de plas rond

Coaching voor recreatief roeien is bedoeld voor C-materiaal roeiers, die na een aantal jaren roeien de techniek willen bijwerken en in een team beter recreatief willen roeien.

Het uitgangspunt van de coaching is om met behulp van persoonlijke leerdoelen, video-opnames en ergometer tests een aantal roei- en stuurroutines in de boot te oefenen. Coaching wordt gegeven door een ervaren roeier/instructeur, 1 coach per C4/3/2 boot. Dit gecoacht roeien is zelflerend, men wordt verwacht na een roeitocht of clinic in een eigen groep of in datumprikkerverband verder te roeien en de verbeterpunten zelf te oefenen.

Coaching tijdens recreatief roeien is gepland beschikbaar in de vorm van winterroeien in blok 1 (november-april) en in de vorm van roei clinics voor bestaande ploegen in blok 2 (mei-oktober) tijdens de daluren (middagen in het weekend). Op verzoek kan een coach ook aan boord stappen voor individuele- dan wel teamcoaching.

Geef je concrete vragen en leerdoelen aan bij de coördinator coach roeien, zodat we je verder kunnen informeren over een geschikte coaching vorm en tijden.

Aan gecoacht roeien kan iedereen met een BRO-diploma, die al wat ervaring heeft opgedaan met recreatief roeien, deelnemen. De coach roei data worden geregeld na aanmelding via een eigen besloten planner.

Voor meer informatie of om je aan te melden mail coördinator coachroeien via recreatieroeien@roeienzeil.nl