Goudse Mijl Training

Kennismaken met wedstrijdroeien? Doe mee aan onze eigen Goudse Mijl en bereid je voor met de Goudse Mijl Training.

In de Goudse Mijl Training bereiden we je niet alleen voor op een roeiwedstrijd. Daarnaast is deze cursus een goede training om je uithoudingsvermogen en techniek van het roeien te verbeteren.

Voor wie?

De Goudse Mijl Training is voor onze roeiers, die van een uitdaging houden en zich voorbereiden op deelname aan de Goudse Mijl. Als vooropleiding is de BRO of een gelijkwaardig diploma nodig.

Je kunt individueel of als roeiploeg inschrijven. Zodra de tijd daarvoor rijp is, worden de ploegen gevormd.

Opzet cursus

In een intensieve cursus leer je beter, sterker en samen te roeien. Wedstrijdtactiek, starten, kracht zetten, volhouden, ontspanning, hoofd koel houden, zijn slechts enkele elementen van deze grensverleggende cursus. Tijdens de eerste lessen doen we een 0-meting op de ergometer. We streven er naar dat iedereen 1609 meter kan ergometeren in maximaal 8 minuten.
Er wordt geroeid in C-materiaal. Coaches zijn ervaren instructeurs afgewisseld met gastcoaches.

Het wordt sterk aanbevolen om naast de cursus 1 keer per week extra te roeien of ergometeren om je uithoudingsvermogen te vergroten. Iedere woensdagavond is er les van 19.30 tot 21 uur.

Wanneer beginnen we?

De cursus begint op woensdagavond 12 april 2023 en duurt tot deelname aan de Goudse Mijl in september. We sluiten de les op gezellige wijze af in de sociëteit.

Kosten

Geen

Voor meer informatie mail recreatieroeien@roeienzeil.nl

Schrijf je in!