Voortgezette Roei Opleiding

Effectiever de Plas rond en meedoen aan prestatietochten

Roeien is een technische sport waarvoor je nooit uitgeleerd bent. Na een jaar BRO kun je wel zelfstandig met een ploeg de plas rond, maar als je aandacht besteedt aan je roei- en stuurtechniek zal dit beter en vlotter gaan.  

Voor wie? 

De Voortgezette Roei Opleiding (VRO) is bedoeld voor roeiers, die direct na de BRO hun techniek willen bijwerken en in een team beter willen roeien in C-materiaal.

Doelstelling

Het doel van de VRO is dat men zich in vervolg daarop kan aanmelden voor het Marathonroeien en/of kan deelnemen aan diverse prestatieroeitochten in een C-boot dan wel de COR (cursus ongestuurd roeien) kan gaan volgen. De VRO wordt afgesloten met een deelnamecertificaat voor gehaalde leerdoelen met streven naar 8 van de 10 lessen aanwezigheid en aantoonbare voortgang door te oefenen in eigen roeigroep.

Opzet opleiding 

Het uitgangspunt van de VRO is om met behulp van persoonlijke leerdoelen, video-opnames en ergometertests een aantal roei- en stuurroutines in de boot te oefenen. De VRO bestaat uit 10 lessen, gegeven door een ervaren roeier/instructeur. De pilot is voor max. 10 roeiers die in twee C4+ boten op zaterdagmiddag oefenen, begeleid door 1 instructeur per les.

De VRO is zelflerend, men wordt verwacht na een les in een eigen groep of in datumprikkerverband verder te roeien en de verbeterpunten te oefenen.

Wanneer beginnen we? 

We starten vanaf 15 april. Voor meer informatie of om je aan te melden, mail coördinator recreatieroeien@roeienzeil.nl