Toerroeien

Toerroeien is…….

Er opuit op het water met mooi weer…
Een grote of kleine roeitocht maken…
Een gezellige tocht met hier en daar een stop om van de natuur te kunnen genieten…
Of een stop maken om te genieten van een heerlijke lunch…
Maar kan ook een echte bikkeltocht zijn, waar roeien en snelheid voorop staan…

Dat kan allemaal binnen onze RZVG, rondom de Reeuwijkse plassen, maar ook richting Gouda, Haastrecht of zelfs richting Capelle.

Maar wat dacht je van roeien op andere wateren, bijvoorbeeld in Zaandam, Purmerend, de Weerribben, Zwolle, Maastricht of Rotterdam? Of een 11-steden tocht? En wat dacht je van wad-roeien…….!

Er worden door het hele jaar leuke tochten aangeboden door verenigingen en deze zijn gepubliceerd op de website Toer van de KNRB. Een compleet overzicht vind je op http://www.toertochten-marathon-roeien.nl/content/toerplatform

Maar je kan ook in een groepje roeien bij een andere vereniging. Uiteraard wel eerst aanmelden bij de betreffende vereniging. Bij de meeste verenigingen zal een kleine vergoeding gevraagd worden voor het gebruik van het bootmateriaal.

Mocht je overwegen met materiaal van onze vereniging te willen gaan; daar zijn (beperkt) mogelijkheden voor. Zie onder kopje Roeien buiten RZVG

Traditioneel is binnen de RZVG dat de ToerroeiCie een aantal tochten organiseert. In 2016 is dat een drietal tochten geweest, waarvan de Snerttocht bijzonder populair was. Ook in dit jaar willen we weer een aantal tochten organiseren, maar daarvoor is wel hulp nodig.

Op het programma staan onder andere:

Op het programma staan onder andere:

  • De traditionele Snerttocht ergens eind oktober
  • Heksentocht (richting Oudewater en Linschoten)
  • Roeien op getijderivier naar Rotterdam (2 daags)

Voor deze tochten zoeken wij nog enthousiaste roeiers die deze tochten mee willen en kunnen organiseren en natuurlijk voldoende roeiers hebben om daadwerkelijk te kunnen roeien.

Daarbuiten kan er natuurlijk altijd een beroep op de roeicommissaris gedaan worden voor coördinerende taken, advies en publicaties op de website en in de nieuwsbrief van de RZVG.
Het uitzetten van een tocht en het zoeken van roeiers moet wel gedaan worden door de organiserende roeiers.

Uiteraard is het mogelijk om na de tocht gebruik te maken van de sociëteit voor een borrel met wat borrelhapjes en/ of een diner. Dit wordt hoofdelijk omgeslagen en verrekenend met de roeiers.

Ook zijn er de speciale toertochten waarbij de KNRB boten ter beschikking stelt: snel inschrijven is nodig.

Let wel: als de georganiseerde tochten voldoende draagvlak hebben, zal op de website van de RZVG daarover meer informatie komen. Het is dus handig als Vincent Zimmerman, Roeicommissaris daarover geïnformeerd wordt.

 

Deze pagina wordt onderhouden door: de Roeicommissaris