Competitieroeien

Doel: Deelnemen aan roeiontmoetingen met wedstrijdkarakter (ROW) en roeimarathons. Fit worden door training. Beter leren roeien door coaching. Kennismaken met verschillende ploegen en andere verenigingen.
Voor wie: leden tussen 18 en 80+ met BRO diploma of liever nog skiff-2.
Wanneer: 1 tot 3 maal per week trainen, wedstrijden in het weekeinde.
Kosten: training is gratis, startgelden en botentransport zijn voor eigen rekening.
Eisen: Roeidiploma en coach
Inschrijven wedstrijden: competitieroeien@roeienzeil.nl .

Bijna alle ploegen van RZVG vallen in de leeftijdsgroep van de veteranen, d.w.z. 27 jaar of ouder. De wedstrijden van veteranen worden ingedeeld in 10 leeftijdsgroepen, waarvan de jongste bij 27 jaar begint en de oudste bij 80.

De wedstrijdafstand loopt uiteen van 1000 m tot 8000 m. Marathonroeiers leggen nog grotere afstanden af. Er zijn ook wedstrijden op roeiergometers. Zie wedstrijdkalender van de KNRB.

De meest ambitieuze ploegen trainen zo’n 4 maal per week en de andere ploegen 2-3 maal per week (waarvan soms een deel van de trainingen op de roeiergometer thuis of op de vereniging plaatsvindt of een andere conditie/krachttraining is). De trainingen, veelal onder leiding van een coach, zijn gericht op het verbeteren van de roeitechniek, het samen roeien en de conditie. Voor een goed wedstrijdresultaat zijn deze elementen van het roeien essentieel. Een deel van de ploegen presteert op het hoogste niveau, ook in internationaal verband. Maar eigenlijk belangrijker dan dat, is dat het roeien in een wedstrijdploeg gewoon heel gezellig is!

Inlichtingen over het wedstrijdroeien : competitieroeien@roeienzeil.nl  (Anita Vogelezang en Nicole Geerts).

 

Deze pagina wordt onderhouden door: de Roeicommissaris