Roeiers opgelet!!

(13 oktober 2015, Ton Kool)

Tijdelijke afsluiting doorvaart bij ophaalbrug Nieuwenbroeksedijk in Reeuwijk.

Naar verwachting starten in de week van 19 oktober a.s. de vervangingswerkzaamheden aan de ophaalbrug Nieuwenbroeksedijk in Reeuwijk (“bij de gynaecoloog”).

Tijdens de werkzaamheden aan de fundering van de brug, die ca. 5 weken in beslag nemen, is de Nieuwenbroeksedijk ter plaatse van de brug volledig afgesloten voor auto- en vrachtverkeer. De doorgang voor alle vaarverkeer is dan ook volledig gestremd.
Voetgangers en fietsers worden via een noodbrug langs de werkzaamheden geleid. Een omleiding voor het overige verkeer wordt ingesteld.
Hierna wordt de elektrische installatie aangebracht. Het is dan niet mogelijk de brug op te halen, maar roeiers kunnen dan wel weer onder de brug door.

De verwachting is dat eind januari 2016 alle werkzaamheden zijn afgerond. Borden in de directe omgeving van de brug geven de exacte data aan.

Samengevat betekent dit dat de roeiers gedurende de (globale) periode 19 oktober tot begin december hun “rondje plas” zullen moeten aanpassen en o.a. kunnen kiezen uit de mogelijkheden:

  1. ’s-Gravenbroek, Elfhoeven, Klein Elfhoeven, Vrijhoef, Kalverbroek, Roggebroek en Nieuwenbroek v.v.
  2. ’s-Gravenbroek, Groot Vogelenzang, Ravensberg en ’s-Gravenkoop (Kerfwetering / “Kalverstraat”) v.v.
    3. ’s-Gravenbroek, Elfhoeven, Breevaart v.v.
No comments yet.

Geef een antwoord