Skiffopleiding ondanks corona zeer succesvol afgerond!

(21 oktober 2020, Jenette Douma)

Iets later dan vorige jaren zijn 31 cursisten in 2020 gestart met de skiffopleiding.

Iedere cursist had 1 lesmoment per week en werd gestimuleerd om buiten de lessen vooral zelf veel te oefenen. De beginnende skiffeur kon oefenen in de edon en de gevorderde skiffeur in een skiff 1. Dit vroeg veel discipline, maar werd door deze enthousiaste groep zeer goed opgepakt.
In de lesbrieven die op het platform SLACK waren geplaatst konden de cursisten zelf zien wat er in de les zou worden behandeld. In de les werd dit door de instructeur vertaald naar het niveau van de cursist.

In de zomer heeft een deel van de cursisten gebruik gemaakt van de Skiff Zomerschool. Hier kon je in de skiff je verder bekwamen in techniek, of leren racen voor de Goudse Mijl. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een groot aantal geslaagden voor skiff 1 en dat is een compliment waard!

Op 3 oktober mochten de skiff 2 kandidaten examen roeien. Jos Hoogenbosch, Henk Riphagen en Yvette Engbers hebben 2,5 uur in de stromende regen de kandidaten bekeken en beoordeeld. Dit resulteerde in 12 geslaagde kandidaten, waarvan 5 cursisten skiff 1 én 2 hebben gehaald! Veel plezier met jullie behaalde diploma’s!

Rond de jaarwisseling zal de skiffopleiding voor volgend jaar worden aangekondigd op de website!

No comments yet.

Geef een reactie