Winterlezing: Workshop Splitsen

Zondag 2 maart 2014, aanvang 14.00 uur

De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen op het gebied van touwwerk. Met het enorme aanbod is het voor veel zeilers lastig om de juiste keuze te maken. En om de optimale prestatie uit een lijn te halen, is het maken van de juiste oogsplits essentieel. Veel zeilers kunnen een oogsplits maken in een geslagen lijn, maar met gevlochten lijnen?

Dominic Bakker van de Lijnenspecialist leidt de workshop “Moderne splitstechnieken en materiaalkeuze”. Eerst zal hij een overzicht geven van de diverse kunststoffen en constructies die gebruikt worden voor de productie van lijnen. Ook legt hij uit wat het beste kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen. Al snel gaan de deelnemers daarna zelf aan de slag met splitspennen en diverse soorten lijnen. Elke deelnemer zal zelf twee tot drie splitsen oefenen.

Het doel is dat de deelnemer na deze workshop beter begrijpt welk materiaal te kiezen voor lijnen aan boord én zelf de geoefende touwsplitsen kan toepassen. Oefenmateriaal en splitsgereedschap wordt tijdens de workshop ter beschikking gesteld.

Alvast zin om te oefenen of je te verdiepen hierin? Kijk dan op deze pagina voor instructiefilmpjes.

Kortom, alle ingrediënten voor een leuke, gezellige en leerzame middag! Heb je interesse? Meld je dan zsm aan bij de zeilcommissaris.
Aanmelding is noodzakelijk om de benodigde hoeveelheid begeleiding te kunnen regelen. Kosten zijn € 15,- p.p. te voldoen op de dag zelf.