Toerroeien RZVG

Toerroeien is de hele dag sportief buiten bezig zijn en grote of kleine toertochten maken.

Een gezellige tocht met hier en daar een stop om van de natuur te kunnen genieten of een stop maken om te lunchen. Maar het kan ook een tocht zijn, waar flink voor moet worden getraind en waar roeien en snelheid voorop staan. Dat kan allemaal binnen onze RZVG, rondom de Reeuwijkse plassen, maar ook richting Gouda, Haastrecht of zelfs richting Oudewater, Nieuwkoop, etc.

Er worden door het hele jaar leuke tochten aangeboden door verenigingen. Deze zijn gepubliceerd op de website van de KNRB onder https://knrb.nl/roeisport/recreatief-roeien/toerroeien/
Als groep kan je ook gaan roeien bij een andere vereniging. Kijk voor informatie op de site van de betreffende vereniging.

Vanuit het Midweek roeien worden ook toertochten (<30 km) bij andere verenigingen georganiseerd. Kijk voor informatie op de site onder Midweek roeien. Deelname aan marathon roeitochten (>50 km) worden vanuit de RZVG georganiseerd door de marathongroep. Informatie vind je onder Marathon roeien RZVG.

De tochten die vanuit de vereniging worden georganiseerd worden gepubliceerd op de website. Men kan zich hiervoor aanmelden via ‘inschrijven activiteiten’ mits men aan de voorwaarden voldoet die voor de tocht zijn gesteld.
Er kan er een beroep op het platform roeiactiviteiten gedaan worden voor coördinerende taken, advies en publicaties op de website en in de nieuwsbrief van de RZVG.

Het uitzetten van een tocht en het werven van roeiers moet worden gedaan door de organiserende roeiers. Na de tocht kan er in overleg met de beheerder gebruik gemaakt worden van de sociëteit voor een ontbijt/borrel/hapjes/snert of een diner.

Coördinator: Lineke van der Burg (nieuw mailadres toerroeien@roeienzeil.nl)

Vragen over toerroeien binnen het platform roeiactiviteiten: recreatieroeien@roeienzeil.nl