Uit de Klussenploeg

(11 januari 2016, Schelto Dj. de Waard namens de klussenploeg)

Preventief onderhoud
De Klussenploeg is begonnen met het (preventief) onderhoud van de toerboten. In de winterperiode is het aantal roeibewegingen beduidend minder en zal men dus minder last hebben van het uit de vaart nemen van boten.

Van de volgende boten zullen in principe de boorden gelakt worden:
 De Meije, Gravekoop, Specht, Koekoek, Enkele- en Dubbele Wiericke en TjifTjaf. Elk van deze boten zal zeker 2 weken uit de vaart zijn.
– De Paddle Light, Elfhoeven en Breevaart krijgen een grote beurt en zijn daardoor meer dan 1 maand uit de vaart.
– De Cas Rekers staat ook op de lijst, maar deze boot past niet in de werkplaats. Het onderhoud zal tijdens de zomervakantie in de giekenloods plaatsvinden.

Na het klaren van deze klussen zijn in 2 kalenderjaren alle toerboten (preventief) in onderhoud geweest. In de afgelopen 10 jaar is dit niet eerder vertoond!

Reparatiebriefjes
In de deur van het kantoor van de beheerder zit een brievenbus;  deze is ook bestemd voor de reparatiebriefjes. Reparatiebriefjes worden, net als in de tijd van onze ex-bootsmannen Inne en Rob, op dinsdag afgehandeld. Bij een teveel aan briefjes of gebrek aan onderdelen wil het gebeuren dat alles 1 week moet worden opgeschoven.

Brug Nieuwenbroeksedijk
De nieuwe brug in de Nieuwenbroeksedijk is nog niet beweegbaar. Op de ijzeren steunbalken kan grind van het brugdek liggen. Indien een boot met de hand onder de brug doorgetrokken wordt kan grind op de slidings en in de boot vallen. Verwijder het grind van de slidings voordat er doorgeroeid wordt, dit alles ter voorkoming van schade aan de wieltjes en slidings. Per roeiplaats kosten nieuwe slidings en wieltjes ongeveer € 100!

Slidings reinigen
Er komen regelmatig meldingen binnen over “hobbelende wieltjes/slidings” en “grijs beton in de slidings”. Nieuwe slidings en wieltjes zijn niet altijd nodig. Vaak blijkt na controle dat na het schoonmaken van de slidings en de wieltjes (met een vochtig doekje) het euvel verholpen is. Als proef zullen er binnenkort speciale doekjes in de boten gelegd worden. Het is wel de bedoeling dat deze gebruikt worden.

No comments yet.

Geef een antwoord