Update coronaregels: 2 roeiers en stuurman toegestaan

Op de persconferentie van 18 december j.l. zijn er helaas nieuwe maatregelen aangekondigd die vanaf 19 december j.l. tot en met in ieder geval 14 januari 2022 gelden. Ook voor onze vereniging heeft dit gevolgen.

De KNRB ( roeibond) heeft de nieuwe maatregelen bekeken en de verenigingen laten weten dat er ook geroeid mag worden met 2 roeiers en een stuurman op 1,5 meter afstand. We hebben hiervoor ook van de gemeente groen licht gekregen.

Dit betekent dat er nu dus ook in C/D/E 4-en met 2 roeiers op plek 1 en 3 en een stuurman op 1,5 meter afstand geroeid mag worden. Ook is er toestemming voor het roeien in de Vrijhoef en Mallegat mits met 2 roeiers op plaats 1 en 2 (1,4 meter afstand) en een stuurman op 1,5 meter afstand. Wel moeten 2 zakken ballast meegenomen worden. 

In het kort:

Terrein en gebouwen

De vereniging is geopend van 8.00 – 17.00 uur

De Sociëteit, terras en kleedkamers zijn gesloten.

De toiletten zijn geopend.

In de werkplaats mogen maximaal 2 personen aanwezig zijn.

Sporten

Gebruik van de ergometers binnen is niet toegestaan.

Volwassenen vanaf 18 jaar mogen in groepjes van twee buiten een ergometer gebruiken. Er zijn daarvoor 2 ergometers in de ergometer ruimte en twee in de zeilloods beschikbaar om buiten neer te zetten. Houd 1,5 meter afstand tussen de ergometers. De groepjes mogen niet mengen.

Volwassenen vanaf 18 jaar

Roeien en zeilen is beperkt tot eenpersoonsboten of roeien met maximaal 2 personen met stuurman in boten waarin 1,5 meter afstand toegepast kan worden.

Na overleg met de gemeente is ook roeien in de dubbeltwee (1,4 meter afstand) toegestaan en roeien met 2 roeiers en een stuurman op 1,5 meter afstand waarbij 2 zakken ballast meegenomen moeten worden.

Jeugd tot en met 17 jaar

De maatregelen voor de jeugd tot en met 17 jaar zijn verder ongewijzigd. Roeien en zeilen in alle boottypen en buiten ergometeren zijn voor hen buiten toegestaan.

Ga voor meer informatie o.a. welke boottypes gebruikt kunnen worden, naar de pagina coronaprotocollen

(24 december 2021, Bestuur)

No comments yet.

Geef een reactie