WK roeien in Rotterdam zoekt vrijwilligers!

(20 april 2016, Ineke Verkaaik-Hogervorst)

Van 20-28 augustus 2016 zal het WK roeien worden gehouden op de Willem-Alexander Baan in Zevenhuizen. Dit tweede WK roeien in Nederland binnen drie jaar vindt plaats in dezelfde zomer als de Olympische spelen, waardoor het een WK voor niet-Olympische nummers betreft. Het belooft een zeer groot WK te worden, aangezien tevens het wereldkampioenschap onder de 23 jaar en het WK voor junioren geroeid zal worden.

Na het lezen van dit artikel in het AD Groene Hart (februari 2016) heb ik me aangemeld als vrijwilliger bij de organisatie in Rotterdam. Al jaren ben ik lid van de RZVG en met 5 elfstedenkruisjes op zak en de 100 kilometer Regatta als slag in een dubbel geriggerde acht geroeid, vond ik mezelf gemotiveerd genoeg! Tot mijn genoegen kreeg ik onmiddellijk een reactie: of ik ambassadeur wil zijn in de regio Rotterdam? De eerste vergadering van de ambassadeurs, bij Skadi, is 2 dagen later…..

Wat een giga organisatie! Er zijn inmiddels ca. 350 vrijwilligers geworven… nog 400 te gaan! Er zijn als vrijwilliger vele functies te vervullen:

  • Chauffeur in beschikbaar gestelde auto’s
  • Begeleiden van de landenteams
  • Begeleiden bij de botenopslag
  • Assisteren bij de startprocedures
  • Host bij toegang publiek, etc., etc.

Kom op… vanuit Gouda kunnen we in groten getale als vrijwilliger actief zijn tijdens het WK roeien! Meld je aan via de site: http://www.wrch2016.com/nl/

Mochten jullie vragen hebben: volunteers@rotterdam2016.com

Tot ziens op de Willem-Alexander Baan in augustus 2016!

Ineke Verkaaik-Hogervorst
Ambassadeur  WK Roeien Rotterdam 2016
06-51959218

No comments yet.

Geef een antwoord