Evenementen / activiteiten

Diverse commissies zijn het hele jaar door druk doende met het organiseren van leuke activiteiten.

Zo organiseert het jeugdbestuur het jaarlijks terugkerend evenement de Young Ones, wat voor de optimistzeilers elk jaar weer een weekend is dat ze niet snel zullen vergeten. Lol trappen, spelletjes spelen, keten en natuurlijk ook zeilen. Maar waarbij het vooral belangrijk is om met je vriendjes en vriendinnetjes een top weekend te hebben.

Vanuit de zeilcommissie wordt het laserbejaardenweekend georganiseerd. Bejaarden in een laser? Op de Roei- en Zeilvereniging “Gouda” ben je bij het zeilen al boven je 25e bejaard. Dus volwassenen meld je aan voor een weekend zeilen en lol. Een nat pak is bijna gegarandeerd!

Tijdens Hemelvaart is er het jaarlijkse terugkerende evenement de Mini-Zeilweek waarin in 4 dagen de fijne kneepjes van het kielbootzeilen worden bijgebracht. Lekker veel zeilen, ’s avonds een hapje eten met elkaar en vooral een paar hele fijne dagen op het water.

En voor de avontuurlijke kielbootzeilers die wel van een uitdaging houden wordt elk jaar het Frieslandweekend georganiseerd. Met een groep enthousiaste kielbootzeilers wordt in Friesland het water onveilig gemaakt. Onbekend water, andere boten, nieuwe locatie. Kortom heel veel ingrediënten voor voldoende uitdaging en plezier.

De zeilinstructieweek (ookwel ‘grote’ zeilweek) in de laatste week van de schoolvakantie is hét evenement voor alle zeilers (en surfers) van de vereniging. Zes dagen zeilinstructie, een plassentocht en ter afsluiting een heerlijke barbecue in de sociëteit, een evenement dat je niet mag missen! In 2020 is dit evenement ivm Corona vervangen door 2 jeugd zeil4daagsen –6-9 augustus en 27-30 augustus 

Zeilproeverij , heb je nog nooit gezeild, is het heel lang geleden, wil je kennis maken met onze vereniging , Meld je aan voor de zeilproeverij. Twee dagen de eerste beginselen van het zeilen opdoen

Je leest het al. Het draait om zeilen maar bij alle evenementen neemt de fun-factor een belangrijke plaats in!