Evenementen / activiteiten

Diverse commissies zijn het hele jaar door druk doende met het organiseren van leuke activiteiten.

Zo organiseert het jeugdbestuur het jaarlijks terugkerend evenement de Young Ones, wat voor de optimistzeilers elk jaar weer een weekend is dat ze niet snel zullen vergeten. Lol trappen, spelletjes spelen, keten en natuurlijk ook zeilen. Maar waarbij het vooral belangrijk is om met je vriendjes en vriendinnetjes een top weekend te hebben.

  • afhankelijk van de Covid situatie wordt Vanuit de zeilcommissie  het laserbejaardenweekend georganiseerd. Bejaarden in een laser? Op de Roei- en Zeilvereniging “Gouda” ben je bij het zeilen al boven je 25e bejaard. Dus volwassenen – volg de ontwikkelingen op de site en meld je aan voor een weekend zeilen en lol. Een nat pak is bijna gegarandeerd!
  • Zonder Covod-19 is Tijdens Hemelvaart  het jaarlijkse terugkerende evenement de Mini-Zeilweek waarin in 4 dagen de fijne kneepjes van het kielbootzeilen worden bijgebracht. Lekker veel zeilen, ’s avonds een hapje eten met elkaar en vooral een paar hele fijne dagen op het water.- dit kan ivm Covid 19 helaas nog niet  worden geoorganiseerd– er wordt aan alternatieven gewerkt- volg de site

En voor de avontuurlijke kielbootzeilers die wel van een uitdaging houden wordt elk jaar het Frieslandweekend georganiseerd. Met een groep enthousiaste kielbootzeilers wordt in Friesland het water onveilig gemaakt. Onbekend water, andere boten, nieuwe locatie. Kortom heel veel ingrediënten voor voldoende uitdaging en plezier.

De zeilinstructieweek (ookwel ‘grote’ zeilweek) in de laatste week van de schoolvakantie is hét evenement voor alle zeilers (en surfers) van de vereniging. Zes dagen zeilinstructie, een plassentocht en ter afsluiting een heerlijke barbecue in de sociëteit, een evenement dat je niet mag missen! In 2020 is dit evenement ivm Corona vervangen door 2 jeugd zeil4daagsen – voor 2021 staat eea nog niet vast – houd iig de laaste week van augustus vrij en volg de mededelingen op de Site 

 

Je leest het al. Het draait om zeilen maar bij alle evenementen neemt de fun-factor een belangrijke plaats in!