Frieslandweekend 2019

Het gaat weer gebeuren! Het laatste weekend van juni gaat de 7e editie van het Frieslandweekend plaatsvinden.

Na 3 edities in Balk en 3 op De Veenhoop, tijd voor weer een ander gebied. Na uitgebreid onderzoek en lettend op de kritische wensen en eisen van het Roei & Zeil publiek zijn we nu gevallen voor Zeilschool de Morra in Hemelum. Met hun goede accommodatie Het Ketelhuis en directe aansluiting op het water, denken we een mooie nieuwe locatie te hebben. Vanuit deze uitvalsbasis zullen we gemakkelijk de Fluessen, het Hegermeer en zelfs het Slotermeer kunnen bereiken en zijn er onderweg genoeg uitdagingen om ons zeilniveau te testen.

Zoals voorgaande jaren is het doel van het weekend om op een leuke en gezellige wijze tochten te varen en zeilervaring op te doen in omstandigheden die we in Reeuwijk niet kennen, zoals het opkruisen in druk vaarwater en het passeren van bruggen. Ook sturen met een buitenboordmotor en de mast strijken zijn geen alledaagse bezigheden in Reeuwijk.

Voor het meedoen is een redelijke zeilvaardigheid noodzakelijk en daarom kan er inschreven worden met minimaal het CWO-1 diploma kielboot.

Het Frieslandweekend wordt van vrijdagavond 28 juni t/m zondag 30 juni 2019 gehouden. De ontvangst is op vrijdagavond om 21.00 uur om kennis te maken met Zeilschool De Morra en met elkaar. Ook zullen we op vrijdagavond alvast de plannen voor de volgende dag maken, zodat we zaterdagochtend na een kort schippersberaad rond 9.00 uur het water op kunnen. We zeilen in valken met 3 of 4 personen per boot. Tussen de middag gaan we, afhankelijk van de zeilbestemming, lunchen in de naburige watersportdorpen. Suggesties waar dat leuk is, zijn welkom! Ook kunnen we kiezen voor een lange dagtocht, met een lunchpakket en picknick. Op zaterdagavond is er een BBQ en zetten we de avond voort met een drankje op het terras aan de waterkant als het weer meewerkt.
Zondagochtend maken we de kamers leeg, gaan op tijd het water op en maken er opnieuw een leuke dag van. Daarna sluiten we om 18.00 uur het weekend af met een goed diner. Het vertrek staat gepland om 19.00 uur.

Evenals voorgaande jaren is het heel fijn dat Mariëlle van Gemert weer meegaat om de catering te verzorgen, met hulp van onze corveediensten.

Wil je dit weekend niet missen? Schrijf je dan in vóór 3 juni 2019. Het aantal deelnemers is beperkt tot een maximum aantal van 36.

De kosten voor het weekend zijn naar schatting € 160,- per deelnemer. Dit omvat 2x overnachting, 2x ontbijt, 1x BBQ op zaterdagavond en 1x diner op zondagavond en het zeilen in een valk. Tegen meerkosten kun je aangeven of je een 1-pers kamer wilt. Bij inschrijving wordt per incasso direct betaald en een eventueel overschot wordt achteraf teruggestort.

We kijken uit naar een gezellig weekend in Friesland! Jullie ook?
Mail voor meer informatie naar frieslandweekend@roeienzeil.nl

Organisatie 2019
Mariëlle Cleophas, Diego Rijneker, Nynke Fonteijn, Marijke van der Kamp, Bronno van der Schans en onze kok Mariëlle van Gemert.

Inschrijven hier

Deze pagina wordt onderhouden door: de Zeilcommissaris