Frieslandweekend 2018

Frieslandweekend 2018

Het Frieslandweekend is de afgelopen 5 jaar een groot succes geweest. De eerste 3 jaar zijn we met resp. 15, 27, en nogmaals 27 leden van de Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’ te gast geweest bij zeilschool De Ûlepanne in Balk. Omdat er een wens was een keer naar een ander gebied te gaan hebben we vorig jaar gekozen voor zeilschool De Veenhoop. Dat is heel goed bevallen, zodat we ook dit jaar weer naar zeilschool De Veenhoop gaan. Deze zeilschool heeft een goede accommodatie (Zie groepsaccomodatie ‘t Rak ) en ligt in het vaargebied van Grouw en Eernewoude, waarbij er zowel leuke meren zijn bij Grouw, als wat meer beschut water in het mooie natuurgebied De Alde Feanen bij Eernewoude.
FW1
Het doel van het weekend is om op een leuke en gezellige wijze tochten te varen en zeilervaring op te doen in omstandigheden die we in Reeuwijk niet kennen, zoals het kruisen in druk vaarwater en het passeren van bruggen. Voor het meedoen is een redelijke zeilvaardigheid noodzakelijk en daarom kan er inschreven worden als je minimaal het CWO-1 diploma voor kielboten hebt.

Het Frieslandweekend wordt van vrijdagavond 22 juni t/m zondag 24 juni 2018 gehouden. De ontvangst is op vrijdagavond om 21.00 uur om kennis te maken met zeilschool De Veenhoop en met elkaar. Ook zullen we op vrijdagavond alvast de plannen voor de volgende dag maken, zodat we zaterdagochtend na een kort schippersberaad rond 9.00 uur het water op kunnen. We zeilen in valken met 4 personen per boot. Tussen de middag kunnen we, afhankelijk van de zeilplannen/bestemming, lunchen in de naburige watersportdorpen Grouw, Eernewoude of Akkrum. Ook kunnen we kiezen voor een lange dagtocht, waarbij we een lunchpakket voor onderweg meenemen en even kort stoppen voor een picknick. Op zaterdagavond is er een BBQ en kunnen we de avond voortzetten met een drankje in de serre of bij de waterkant.
Zondagochtend maken we de kamers leeg, gaan op tijd het water op en maken er opnieuw een leuke dag van. Daarna sluiten we om 18.00 uur het weekend af met een goed diner. Het vertrek staat gepland om 19.00 uur.

FW3Ook dit jaar wil Mariëlle van Gemert meegaan om de catering te verzorgen. Dat kan zij niet alleen, dus van alle deelnemers wordt verwacht dat zij hier een bijdrage aan leveren.
Wil je dit weekend niet missen? Schrijf je dan in vóór 15 juni 2018. In verband met de grootte van de accommodatie geldt dit jaar een maximum aantal van 36 deelnemers. Klik hier om in te schrijven.
De kosten voor het weekend zijn naar schatting € 160,- per deelnemer. Dit omvat 2x overnachting, 2x ontbijt, 1x BBQ op zaterdagavond en 1x diner op zondagavond en het zeilen in een valk.

Bij inschrijving wordt per incasso direct betaald en eventueel overschot wordt achteraf teruggestort.

We kijken uit naar een gezellig weekend in Friesland! Jullie ook?
Mail voor meer informatie naar frieslandweekend@roeienzeil.nl.

Organisatie 2018
Marielle Cleophas, Diego Rijneker, Martin Weerstand, Marc Setzpfand en Marielle, de kok

Deze pagina wordt onderhouden door: de Zeilcommissaris