Minizeilweek

Minizeilweek

Ieder jaar kun je bij ons op de vereniging op twee momenten heel gericht les krijgen in de kunsten van het zeilen met een open kielboot. Dat is met Hemelvaart in de Minizeilweek en in de Zeilinstructieweek in augustus (laatste week zomervakantie basisscholen).

Met de Minizeilweek gaan we 4 dagen lekker intensief het water op met onze instructeurs die ons leren zeilen volgens de landelijke CWO normen. Aan het eind van deze 4 dagen gaan we de instructeurs verbazen met de opgenomen kennis! Een paar dagen intensief achter elkaar les krijgen blijkt de beste methode om snel te leren zeilen.

Donderdag starten we de Minizeilweek en in vier dagen kun je CWO diploma’s voor kielboot Basis, en Ervaren behalen. Bij voldoende plaats is er zelfs een mogelijkheid voor CWO Kielboot Gevorderd.

Een enthousiaste groep ervaren leden/zeilinstructeurs geeft vier dagen zeilinstructie. De dag begint om 9.00 uur en eindigt rond 17.00 uur. Doordat je elke dag zelf aan het zeilen bent oefen je verder in de vaardigheden van het zeilen. De instructeurs geven je daarbij persoonlijke aanwijzingen en uitleg over de theorie en de techniek van het zeilen.

De Minizeilweek start elk jaar op Hemelvaartsdagen eindigt 4 dagen later op zondag.

De kosten voor deelname bedragen € 65,-. Aan de deelname zijn tevens de eisen verbonden van het in het bezit zijn van de zwemdiploma’s A en B, zwemvest en zeilkleding (schoenen met een rubberen zool, wind- en waterdicht jack en of broek).

De inschrijving voor de Minizeilweek sluit zodra deze volgeboekt is en is op volgorde van ontvangst van de inschrijvingen. Je schrijft je in via de website. Voor de goede orde wordt vermeld dat bij het bereiken van het maximaal aantal van ongeveer 25 deelnemers, de overige deelnemers op de reservelijst worden geplaatst.

De inschrijving opent een aantal maanden voor de start van de Minizeilweek.

Schrijf je in via Mijn Roei en Zeil.

De Minizeilweek wordt georganiseerd door:
Willem Jan de Rooij
Hans van der Kloes
Gert Wijsman
Folkert Bleichrodt

Voor vragen en/of opmerkingen kun je ons bereiken op minizeilweek@roeienzeil.nl

Deze pagina wordt onderhouden door: de Zeilcommissaris (08/06/2022)