Mini zeilweek 2018

Donderdag 10 tot en met zondag 13 mei 2018

Ieder jaar kun je bij ons op de vereniging op twee momenten heel gericht les krijgen in de kunsten van het zeilen met een open kielboot nl. in de Mini Zeilweek tijdens Hemelvaart en in de Zeilinstructieweek in augustus (laatste week zomervakantie basisscholen). Met deze wervende tekst willen wij je enthousiasmeren voor de Mini Zeilweek. We gaan 4 dagen lekker intensief het water op met onze instructeurs die ons het e.e.a. leren. Aan het eind van de week gaan we ze verbazen met de opgenomen kennis. Een paar dagen intensief achter elkaar les krijgen blijkt de beste methode om snel te leren zeilen.

Donderdag 10 mei starten we de Mini Zeilweek en net als in voorgaande jaren kun je tijdens deze vier dagen je CWO diploma’s voor kielboot I, II of III behalen. Een enthousiaste groep ervaren leden/zeilinstructeurs geeft drie dagen zeilinstructie. De dag begint om 9.00 uur en eindigt rond 17.00 uur. Doordat je elke dag zelf aan het zeilen bent oefen je verder in de vaardigheden van het zeilen. De instructeurs geven je daarbij persoonlijke aanwijzingen en uitleg over de techniek van het zeilen.

Op zondag, de vierde dag, kunnen  zowel de theorie- als de praktijkexamens worden afgenomen aansluitend cq als alternatief wordt er kennisgemaakt met het wedstrijdzeilen door deelname aan de onderlinge wedstrijden in de tour-klasse (centaur of randmeer touring) .

Naast het zeilen ga je ook kennis maken met de andere cursisten van de vereniging via ontmoetingen in de open kielboot zelf, tijdens het gezamenlijke ontbijt op vrijdagochtend, tijdens de lunch en op zaterdagavond tijdens de gezamenlijke maaltijd. Zondagmiddag wordt de Mini Zeilweek afgesloten met een borrel en wie weet met afspraken met nieuwe zeilmaatjes voor het komende seizoen.

De kosten voor deelname bedragen € 55,-. Aan de deelname zijn tevens de eisen verbonden van het in het bezit zijn van de zwemdiploma’s A en B, zwemvest en zeilkleding (schoenen met een rubberen zool, wind- en waterdicht jack en of broek).

De inschrijving voor de Mini Zeilweek sluit zodra deze volgeboekt is en is op volgorde van ontvangst van de inschrijvingen. Je kunt je inschrijven via de activiteitenbalk op de home pagina. Voor de goede orde wordt vermeld dat bij het bereiken van het maximaal aantal van ongeveer 30 deelnemers, de overige deelnemers op de reservelijst worden geplaatst.

Klik hier om je in te schrijven.

De Mini Zeilweek wordt georganiseerd door:
Gert Wijsman
Hans van der Kloes
Addy van der Knaap

Willem Jan

Deze pagina wordt onderhouden door: de Zeilcommissaris