Optimist

De jongste jeugd start in de Optimist: een makkelijk hanteerbare boot die voor de jonge zeiler veel stabiliteit biedt. Ook de gevorderde zeiler kan veel plezier beleven met deze boot vanwege joystick en hangbanden, waardoor hij bij hardere wind lekker kan uithangen.

Kinderen worden ingedeeld in één van de vier groepen op basis van hun zeilervaring, leercurve en motivatie. Wij kunnen daarom géén rekening houden met persoonlijke voorkeuren voor tijdstippen ivm andere sporten die op hetzelfde tijdstip plaatsvinden.

Optimisten Fun (zaterdagochtend 09.00 – 11.30)
Optimisten Fun is gericht op kinderen die voor het eerst in de optimist stappen. We beginnen in het zwembad en leren dat het niet eng maar juist heel leuk is om met je boot om te slaan. Daarna gaan we vanaf de vereniging de boot verder verkennen, leren waar de wind vandaan komt en spelletjes op het water doen. Als we dat onder de knie hebben gaan we met onze speciale kinderzeilen echt de plas op. De Optimisten Fun is een uitstekende voorbereiding voor de grote zeilweek in augustus.

Optimisten CWO 1 (zaterdag 12.00 – 14.30)
Optimisten CWO 1 Basis is voor de kinderen die verleden jaar zijn gestart met zeilen en al flinke vorderingen hebben laten zien. In deze training zullen we alle basisvaardigheden nogmaals oefenen. We beginnen in het zwembad, omslaan met de boot. Daarna pakken we het zeilen weer op. Kinderen die nog geen CWO 1 diploma hebben krijgen gelegenheid voor de zomervakantie vóór te zeilen.

Optimisten CWO 1-2 Gevorderd (zondag 09.00 – 11.30)
Optimisten CWO 1-2 Gevorderd is voor de kinderen die inmiddels een solide basis hebben in het zeilen. In deze training zullen we alle basisvaardigheden nogmaals oefenen en verfijnen en gaan we aan de slag met nieuwe technieken. Ook deze groep start het jaar met de zwembadles.

Optimisten Wedstrijd (zondag 12.00 – 14.30)
Optimisten Wedstrijd richt zich op de kinderen die zich graag willen meten aan anderen: wedstrijden varen! De trainingen zullen gericht zijn op alle aspecten die bij wedstrijdzeilen aan bod komen: hoog aan de wind varen, snelle boeirondingen, trimmen van de zeilen en wedstrijdtactiek door slim gebruik van de vaarreglementen. Alle kinderen varen beide dagen mee met de Goudse Zeilweek (14 en 15 mei) en beide dagen met de Combi Reeuwijk (28 en 29 mei). Ook zullen we zoveel mogelijk aansluiten op de zomerwedstrijden (voorheen Onderlinge wedstrijden).

Klik hier om in te schrijven.

De kosten voor de zeilinstructie bedragen €15,- voor het gehele seizoen.

Zeildata voor 2017

De zwembadles is op zondag 9 april van 12:00 tot 15:00 uur.

Optimisten CWO Fun (Zaterdagochtend), Optimisten CWO 1-2 Basis (Zaterdagmiddag)
6 mei Reguliere les
13 mei Reguliere les
20 mei Reguliere les
27/28 mei Young Ones
10 juni Reguliere les
17 juni Reguliere les
1 juli Reguliere les
26 augustus Reguliere les
2 september Reguliere les
9 september Reguliere les
23 september Reguliere les
7 oktober Reguliere les

 

Optimisten CWO 1/2 gevorderd (Zondagochtend), Optimisten Wedstrijd (Zondagmiddag)
7 mei Reguliere les
14 mei Reguliere les
21 mei Reguliere les
27/28 mei Young Ones
3/4 juni Goudse Zeilweek
11 juni Reguliere les
18 juni Reguliere les
24/25 juni Combi Rotterdam
2 juli Reguliere les
27 augustus Reguliere les
3 september Reguliere les
10 september Reguliere les
24 september Reguliere les
1 oktober Reguliere les
8 oktober Reguliere les

 

Deze pagina wordt onderhouden door: de Zeilcommissaris