Optimist

De jongste jeugd start in de Optimist: een makkelijk hanteerbare boot die voor de jonge zeiler veel stabiliteit biedt. Ook de gevorderde zeiler kan veel plezier beleven met deze boot vanwege joystick en hangbanden, waardoor hij bij hardere wind lekker kan uithangen.

Kinderen worden ingedeeld in één van de vier groepen op basis van hun zeilervaring, leercurve en motivatie. Wij kunnen daarom géén rekening houden met persoonlijke voorkeuren voor tijdstippen ivm andere sporten die op hetzelfde tijdstip plaatsvinden.

Optimisten Fun (zaterdagochtend 09.00 – 11.30)
Optimisten Fun is gericht op kinderen die voor het eerst in de optimist stappen. We beginnen in het zwembad en leren dat het niet eng maar juist heel leuk is om met je boot om te slaan. Daarna gaan we vanaf de vereniging de boot verder verkennen, leren waar de wind vandaan komt en spelletjes op het water doen. Als we dat onder de knie hebben gaan we met onze speciale kinderzeilen echt de plas op. De Optimisten Fun is een uitstekende voorbereiding voor de grote zeilweek in augustus.

Optimisten CWO 1 (zaterdag 12.00 – 14.30)
Optimisten CWO 1 Basis is voor de kinderen die verleden jaar zijn gestart met zeilen en al flinke vorderingen hebben laten zien. In deze training zullen we alle basisvaardigheden nogmaals oefenen. We beginnen in het zwembad, omslaan met de boot. Daarna pakken we het zeilen weer op. Kinderen die nog geen CWO 1 diploma hebben krijgen gelegenheid voor de zomervakantie vóór te zeilen. De kinderen varen in principe mee met de Combi Reeuwijk (23 en 24 juni)

Optimisten CWO 1-2 Gevorderd (zondag 09.00 – 11.30)
Optimisten CWO 1-2 Gevorderd is voor de kinderen die inmiddels een solide basis hebben in het zeilen. In deze training zullen we alle basisvaardigheden nogmaals oefenen en verfijnen en gaan we aan de slag met nieuwe technieken. Alle kinderen varen mee met de Combi Reeuwijk (23 en 24 juni)
Ook deze groep start het jaar met de zwembadles.

Optimisten Wedstrijd (zondag 12.00 – 14.30)
Optimisten Wedstrijd richt zich op de kinderen die zich graag willen meten aan anderen: wedstrijden varen! De trainingen zullen gericht zijn op alle aspecten die bij wedstrijdzeilen aan bod komen: hoog aan de wind varen, snelle boeirondingen, trimmen van de zeilen en wedstrijdtactiek door slim gebruik van de vaarreglementen. Alle kinderen varen beide dagen mee met de Goudse Zeilweek 19 en 20 mei) en beide dagen met de Combi Reeuwijk (23 en 24 juni). Ook zullen we zoveel mogelijk aansluiten op de zomerwedstrijden (voorheen Onderlinge wedstrijden).

Klik hier om in te schrijven.

http://roeizeilgouda.e-captain.nl/activities.php?id_item=2152&id_date=3129

De kosten voor de zeilinstructie bedragen €15,- voor het gehele seizoen.

Zeildata voor 2018

De zwembadles is op ??? van 12:00 tot 15:00 uur.

Optimisten CWO Fun (Zaterdagochtend), Optimisten CWO 1-2 Basis (Zaterdagmiddag)
26 Mei Reguliere Les
2 juni Reguliere les

9/10 juni young ones
16 juni Reguliere les
23/24 juni Les- Combi Reeuwijk
30 Juni Reguliere les
7 juli Reguliere les
19-24 Augustus Grote Zeilweek
1 september Reguliere les
8 september Reguliere les
15 september Reguliere les
22 September Reguliere les

 

Optimisten CWO 1/2 gevorderd (Zondagochtend), Optimisten Wedstrijd (Zondagmiddag)
13 mei voorbereiding Goudse Zeilweek (optioneel)
19-20 mei Goudse Zeilweek
27 mei Reguliere les
3 Juni Reguliere les
9/10 juni Young ones
17 juni Reguliere les (16/17 Juni Combi Rotterdam-Groot water-optioneel )
23/24 juni Reguliere les- Combi Rotterdam (Reeuwijk)
1 juli Reguliere Les
8 juli Reguliere les
2 September Reguliere les
9 september Reguliere les
16 september Reguliere les
23 september Reguliere les
30 September Reguliere les
7 oktober Reguliere les

 

Deze pagina wordt onderhouden door: de Zeilcommissaris