Optimist

We gaan weer beginnen  met de Jeugd-zeillessen – Het seizoen van 2022 start op zaterdag 30 april & zondag 1 mei.

 

De jongste jeugd start in de Optimist: een makkelijke-, hanteerbare-, eenmansboot die voor de jonge zeiler veel stabiliteit biedt. Ook de gevorderde zeiler kan veel plezier beleven met deze boot vanwege joystick, hangbanden en uitdagingen tijdens wedstrijden.

Om uw kind/kinderen in te schrijven, moet het kind lid zijn van de vereniging. Na het inschrijven als lid, krijgt u een gebruikersnaam en wachtwoord toegestuurd voor: https://roeizeilgouda-site.e-captain.nl/ Hier kunt u uw kind voor de juiste groep inschrijven.

Kinderen worden ingedeeld in één van de drie groepen op basis van hun zeilervaring, leercurve en motivatie. Hierdoor kunnen we minimale rekening houden met persoonlijke voorkeuren voor tijdstippen i.v.m. andere sporten die op hetzelfde tijdstip plaatsvinden.
Dit jaar houden we de groepen klein, denk hierbij aan maximaal 15 cursisten per groep. Zorg dat je op tijd bent met inschrijven, want vol is vol! Daarnaast is het belangrijk dat uw kind in de juiste groep wordt ingeschreven! Kijk hierbij naar het niveau en niet naar het lesmoment. Dit jaar geven we op bepaalde lesmomenten een bepaalde niveau les. Het is belangrijk dat uw kind in de juiste groep is ingeschreven, bij twijfel mag er altijd gemaild worden met de hoofdinstructeur (optimisten@roeienzeil.nl). De drie groepen zijn:

De reguliere lessen lopen door tot en met zaterdag 25 juni & zondag 26 juni. Het voorseizoen sluiten we de weekenden daarna af met de Combi Rotterdam op onze eigen plassen (zeilwedstrijden) en Young-Ones 2022. Het weekend van 4-5juni zullen er geen lessen zijn i.v.m. De Goudse Zeilweek en Pinsteren!

Het naseizoen begint op zaterdag 27 augustus & zondag 28 augustus en de laatste lessen van het seizoen 2022 zullen plaats vinden in het weekend van zaterdag 8 oktober en zondag 9 oktober.
Dit geld voor alle groepen!

en.

 • Optimist beginners (zaterdag- of zondagochtend 8.30 – 12.00).

Tijdens deze lessen gaan we op een speelse manier kennismaken met de boot, het water, de wind en het zeilen zelf.
Ons einddoel is het behalen van een CWO1 Jeugdzeilen Eenmans diploma, maar we houden ons ook bezig met eventuele angst wegnemen, de lol van het zeilen ontdekken en een opstapje maken richting het zelfstandig zeilen. Hiervoor hebben we vanaf eind april tot begin oktober de tijd voor. Als er getwijfeld wordt of dit het juiste niveau is, mag er altijd gemaild worden met de hoofdinstructeur (optimisten@roeienzeil.nl).

De Optimisten Beginners  is een uitstekende voorbereiding voor de grote zeilinstructieweek  of alternatieven in augustus (ivm Corona beperkingen) .

Afhankelijk van het weer staan voor deze groep ook  de beide dagen van  de  zogeheten Combi Reeuwijk op de Agenda  (zaterdag 2 juli (11Hoeven)  en  (R&Z)  zondag 3 juli Dit duurt Zaterdag en Zondag de gehele dag

 

 • Optimist gevorderde (zaterdag- of zondagmiddag 12.30 – 16.00).

Heb je vorig jaar je CWO1 of CWO2 behaald en ben jij nog lang niet klaar met het zeilen en het leren zeilen? Dan zien we je graag op de zaterdag- of zondagmiddag!
Deze lessen zijn bedoeld voor de kinderen die voorgaande jaren hun CWO1 Jeugdzeilen Eenmans diploma hebben behaald en door willen naar hun CWO2 of CWO3 Jeugdzeilen Eenmans diploma. Ervaringen opdoen, veel zeilen, met meer wind leren zeilen, zelfstandig zeilen en een opstap richting wedstrijdzeilen staat centraal tijdens deze lessen. Deze lessen beginnen eind april en eindigen begin oktober. Bij het inschrijven zal er worden gevraagd om een foto van een CWO1 of een vorderingsstaat CWO2, zodat we de lessen goed kunnen afstellen op het niveau. Als er getwijfeld wordt of dit het juiste niveau is, mag er altijd gemaild worden met de hoofdinstructeur (optimisten@roeienzeil.nl).

Afhankelijk van het weer staan voor deze groep ook  de beide dagen van  de  zogeheten Combi Reeuwijk op de Agenda  (zaterdag 2 juli (11Hoeven)  en  (R&Z)  zondag 3 juli Dit duurt Zaterdag en Zondag de gehele dag

 

Voor de ouders /begeleiders (indien Lid)  bestaat er de mogelijkheid om op zaterdagmiddag deel te nemen aan het kielboot- Coachzeilen ( van 14:00 tot 17:00) zie onze website voor details  

Deelname reguliere lessen – 25 euro/seizoen

 

 • Optimisten Wedstrijdploeg (woensdagmiddag 16.30 – 19.00 en zondagmiddag 12.30 – 16.00)

Wil jij jouw zeilniveau (vanaf CWO2) naar een volgend level tillen en zie jij uitdagingen in het wedstrijdzeilen? Dan ben je, op uitnodiging, welkom bij de wedstrijdploeg.
Bij deelname wordt er inzet verwacht van zowel het kind als de ouder(s). Denk hierbij aan het deelnemen van wedstrijden; het vervoer van optimisten, coachboot en kinderen van en naar externe wedstrijden. Maar vooral het actief deelnemen aan de trainingen op de eigen plas is belangrijk. Naast de trainingen zullen we verschillende wedstrijden op verschillende plekken meevaren. We gaan samen met de wedstrijdploeg de Combiwedstrijden Rotterdam af, hierbij gaat de rib en een coach mee om de beginners te begeleiden tijdens het zeilen. Het meedoen met de wedstrijdploeg kan alleen in overleg met/ op uitnodiging van de hoofdinstructeur (optimisten@roeienzeil.nl).

deelname wedstrijdtraining – 50 euro /seizoen

 

Naast de reguliere lessen zullen er meerdere, verspreid over het seizoen, evenementen plaats vinden. Denk hierbij aan zeilwedstrijden, een zeilweekend met overnachting, de grote zeilinstructieweek en een zeilboot-uitprobeer-weekend in het najaar. Voor deze evenementen zal een aparte inschrijving komen een aantal weken voordat het evenement plaats vindt (verdere informatie worden later bekend gemaakt via optimisten@roeienzeil.nl, via facebook, Instagram of op de site!) 

De evenementen die jaarlijks terug keren zijn

 • Combi Rotterdam 11Hoeve en RZVG
  zaterdag 2 juli 2022 & zondag 3 juli 2022

 

Zit je niet bij de wedstrijdploeg maar wil je toch een keertje proeven aan het wedstrijdzeilen? Dan is dit het perfecte weekend voor jou! Dit weekend kan je als beginnende of gevorderde optimist meedoen aan echte zeilwedstrijden. Vanuit heel regio Rotterdam komen de jonge optimist zeilers bij elkaar om deze wedstrijden te varen en jij mag daar ook aan mee doen! Je kan je voor één of twee dagen inschrijven! (Informatie wordt bekend gemaakt via https://www.combi-rotterdam.nl/ en optimisten@roeienzeil.nl) combi Reeuwijk

 • Young Ones 2022
  zaterdag 9 juli 2022 & zondag 10 juli 2022

Vind jij één dagdeel per weekend zeilen te weinig? Dan ben je welkom om dit hele weekend bij ons te komen zeilen. We gaan dat weekend zeilen, zeilen, spelletjes spelen, zeilen, overnachten op de club en nog meer zeilen! (Organisatie is jeugdbestuur@roeienzeil.nl).

 • De grote zeilinstructieweek

Zondag 14 augustus 2022 & zondag 21 augustus 2022

De vorm is geheel afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen, maar dat we een week lang gaan zeilen, plezier gaan maken en gaan leren, staat sowieso vast! (Organisatie is zeilinstructieweek@roeienzeil.nl

 • De zeil2daagse
  datum wordt later bekend gemaakt

Vond jij YoungOnes geweldig? Dan ben je welkom om dit hele weekend bij ons te komen zeilen. We gaan dat weekend zeilen, zeilen, spelletjes spelen, zeilen, een vet avondprogramma voor de oudere kinderen en nog meer zeilen! Daarnaast krijg je de mogelijkheid om na een heel seizoen optimist zeilen een andere boot uit te proberen. Misschien een boot om volgend seizoen in te zeilen? Of gewoon omdat je het leuk vindt om een nieuwe boot te ontdekken. Daar is dit weekend het perfecte moment voor! Al onze RSfeva’s, splashes en kielboten staan tot je beschikking. (Organisatie is jeugdbestuur@roeienzeil.nl).

 

Is uw zoon of dochter nog geen lid-kunt u deze  eerst hier aanmelden als lid- info lidmaatschap

nog geen lid- hier aanmelden

 

ben je al lid – Hier aanmelden voor de lessen

leden – Inschrijven Optimisten

 

Deze pagina wordt onderhouden door: de Zeilcommissaris