Competitief Randmeer zeilen

Dit  seizoen organiseren Pieter de Haan en Jan Willem Janse  een aantal trainingen voor iedereen, die meer zeilervaring wil opdoen en sportief en meer competitief wil zeilen.

Effectief hoog aan de wind varen, messcherpe overstag-manoeuvres, plat voor het lapje voor de wind of af-kruisen? Leer je boot zo effectief mogelijk wil varen. Daarnaast brengen we spelelementen in als het oefenen van wedstrijd-starts en boei-rondingen met een slimme gebruikmaking van de wedstrijdregels.

We gaan dit doen op de donderdag avonden, Zodra het kan

We verzorgen dan een programma van 19.00 tot 21.30 met veel praktische training op het water met de Randmeren Tourings. Met de vier gelijkwaardige boten kunnen we prima onderling vergelijken welke keuzes effectief zijn in zeilvoering, koers, helling, etc. Eventueel is er ook ruimte voor zwaardboten (Laser Vago of Laser) of centaurs

Na het zeilen is op donderdagavond de bar nog open, dus dat biedt naast gezelligheid ook de gelegenheid om kort de theorie en regels te behandelen.

inschrijven

De trainingen bieden een uitgelezen mogelijkheid om ook aan de zomerwedstrijden en de Goudse zeilweek (pinxteren- 22/23  mei)  mee te doen bij Elfhoeven en bij onze RVZG.