Wedstrijdzeilen

Ben je inmiddels aantoonbaar gevorderd zeiler dan is er de mogelijkheid deel te nemen aan wedstrijden. Dit kan met een eigen boot maar ook met de verenigingsboten. Interessante competities worden er met diverse klassen gevaren als optimisten, lasers, O-jollen, 16m2, randmeer advances, valken en overige boten.

V.w.b. verenigingsboten is het interessant te starten met de lasers, randmeer advances en eventueel met centaurs en randmeer tourings. Er wordt onderscheid gemaakt in wedstrijden in Reeuwijk of daarbuiten.

Wil je deelnemen (met de randmeren) of meer informatie; mail wedstrijdzeilenrandmeren@roeienzeil.nl.

Wedstrijden in Reeuwijk
De wedstrijden in Reeuwijk worden afzonderlijk of gezamenlijk georganiseerd door de ‘Roei- en Zeilvereniging “Gouda” en ‘GWV Elfhoeven’. Bijzonder zijn de wedstrijden met Pasen en de Goudse Zeilweek met Pinksteren. Het laatste is een reeds langlopend evenement, voor diverse klassen van jong tot oud. De grote boten en de jeugdklassen varen op verschillende plassen en de volgende dag wisselen ze van plas. Een leuk evenement waar naast spanning op het water, fun absoluut centraal staat.

Goud van Gouda
Een prominente plaats wordt door het Goud van Gouda ingenomen. Een strijd van ‘beste zeilers’ van de beide ‘buurverenigingen’ onderling waar de ‘EER’ hoog aangeschreven staat.
Sinds enkele jaren doet ook de Combi Rotterdam weer de Reeuwijkse Plassen aan. De Combi Rotterdam wordt ook door het Comité Goudse Zeilweek georganiseerd. Op zaterdag wordt op Elfhoeven gevaren en op zondag op de ‘s-Gravenbroekseplas.

Een overzicht van de jaarkalender kent de volgende wedstrijddagen c.q. competities in volgorde van seizoenduur:

Evenement Organisatie
Pasen (2daags) GWV Elfhoeven
Pinksteren (2daags) RZVG/ GWV Elfhoeven
Zomerwedstrijden RZVG/ GWV Elfhoeven
(voorheen Onderlinge wedstrijden)
Dinsdagavondwedstrijden GWV Elfhoeven
Bekerwedstrijden RZVG/ GWV Elfhoeven
Goud van Gouda RZVG/ GWV Elfhoeven
Wintercompetitie GWV Elfhoeven

Wedstrijden buiten Reeuwijk
Binnen de RZVG worden wedstrijden buiten Reeuwijk gestimuleerd en bij het jeugd/optimisten zeilen ondersteund trainers. Ook  is het mogelijk om met zwaard en kielboten van de vereniging deel te nemen aan wedstrijden. Daarvoor moet je een verzoek indienen bij de zeilcommissaris. Het is vaker gebeurd dat zeilers zelf een gezellig en enthousiast team hebben samengesteld, waarbij b.v. de Combi’s worden gevaren of zelfs aan landelijke wedstrijden wordt meegedaan.

 

Deze pagina wordt onderhouden door: de Zeilcommissaris