Zwembadles

(2 mei 2016, Zeilcommissaris)
Zoals elk jaar vond de eerste zeilles van de Optimistenkinderen plaats in het zwembad. Voor de instructeurs begonnen de voorbereidingen al om 10:00 op de vereniging. Anderhalf uur later vertrokken we met veel zin en een trailer vol met Optimisten naar de Tobbe. Daar aangekomen konden de boten naar binnen en op de juiste plaats gelegd worden.
Na de laatste voorbereidingen konden we de les beginnen. De optimistische zeilertjes stonden te popelen om te beginnen!

In het zwembad waren 4 activiteiten in een roulerend systeem uitgezet. Bij twee activiteiten mochten de kinderen de boot omslaan en oprichten. We willen graag de kinderen in een vertrouwde omgeving in het heldere water deze vaardigheid laten oefenen, zodat het omslaan op de plas hopelijk als minder angstig wordt ervaren.

Bij de andere activiteit werd het zwemvest getest. Vervolgens mochten de kinderen proberen met een zwemvest aan voorwerpen op te duiken van de bodem.

Bij de laatste activiteit konden de kinderen ervaren dat er onder de boot lucht is, mocht je ooit onder de boot terecht komen. Door onder de boot wat spelletjes te doen zoals het doorgeven van woordjes, zoals “groot zeil”, “landvast” en “sprietenval” konden de kinderen dit spelenderwijs ondervinden.

Als afsluiting nog een spannende nek-aan-nek race gedaan met het ophalen van onderdelen van de Optimist. Het was een superleuke ochtend!

Alle hulpouders bedankt voor jullie inzet.

No comments yet.

Geef een antwoord