WhatsApp community Roei- en Zeil

De Roei-en Zeilvereniging heeft een WhatsApp community. Op deze pagina lees je er kort wat over, met info en uitleg.

Wat en waarom

Er zijn twee redenen voor het maken van deze community. Ten eerste biedt het een verenigingsbreed overzicht van bestaande groepjes. Daarnaast is het zo makkelijk andere groepjes te vinden en er bij aan te sluiten.

Hoe werkt het

Op community niveau kunnen er berichten gepost worden. Die berichten kunnen alle community leden zien. De community beheerders bepalen wanneer dit handig is.

Als een groep onder de community wordt toegevoegd, worden alle groepsleden automatisch community lid. Als de groep later wordt uitgeschreven, gaat de groep weer verder als een gewone WhatsApp groep.

Groepsbeheerders blijven verantwoordelijk in hun eigen groep, dus daar verandert niets. Community beheerders kunnen subgroepen niet beheren.

Richtlijnen en gebruik

Er zijn een aantal richtlijnen en tips voor beheerders en gebruikers.

  • Groepen onder de community zijn actief t.a.v. plannen van activiteiten. Dat kan voor roeien, zeilen, suppen, maar ook Fiftyfit, Andante, Ergogroepjes, Prestatieroeien, etc.
  • Elke groep in de community heeft minimaal twee beheerders. Zij houden er zicht op dat de juiste personen / leden worden toegevoegd.
  • Groepen hebben een passende naam, evt foto en ook een beschrijving. Daaruit blijkt “wat en wanneer deze groep afspreekt, en/of evt met welk doel”.
  • Datumprikkers kunnen ook een subgroep maken onder de community, maar blijven typisch via een link (in de groepsbeschrijving) de datumprikker gebruiken.
  • Iedereen is welkom, maar te grote groepen (meer dan 20 actieve leden) lijkt niet zi practisch. Grote groepen zouden zich kunnen opsplitsen om verder te groeien.

Namens de community beheerders,

Ineke, Bram, Floor, Peter