Cursus Ongestuurd Roeien

Cursus Ongestuurd Roeien 2017

COR brugmaneuvre

In de cursus leer je roeien en manoeuvreren zodanig, dat onder alle door de vereniging toegelaten omstandigheden ongestuurd met een C3 geroeid kan worden. De meest getalenteerde cursisten kunnen daarna ook de plassen rond in een C1 of C2. Kenmerk is dat de boeg- en slagroeier de boot in samenwerking veilig en efficiënt leren manoeuvreren. De geleerde vaardigheden kan je ook toepassen bij het varen en manoeuvreren in C4+ materiaal en is daarmee leerzaam voor zowel toer- als competitieroeiers.

Klik hier voor het Leerplan Cursus Ongestuurd Roeien 2017.

Klik hier voor de Lessen Cursus Ongestuurd Roeien 2017.

Voor wie:
Bestemd voor ervaren roeiers. Voorwaarde is dat je ruim voldoende roei- en stuurervaring hebt en dat je met overtuiging leiding kan geven in de boot. Bij het begin van de cursus maken we hiervan een inschatting. Om teleurstellingen te voorkomen is inschrijven voor de cursus alleen zinvol als je het strijken (en daarmee geslipt strijken en ronden) hebt geoefend en het beheerst volgens de KNRB-methode zoals die beschreven is in de cursus ‘Handen aan de boot’, les 3 pagina 39 (blad 180° gedraaid).

Wanneer:
De cursus start woensdagavond 5 april a.s. (19.00 uur in de sociëteit) en loopt tot ca. eind oktober.

Cursus dagen:
De lessen voor blok I (vóór de zomervakantie) zijn op woensdagavond, aanvang 19.00 uur en na de meivakantie om 19.30 uur.
LET OP! De lessen voor blok II (na medio september) kunnen vanwege de invallende duisternis niet meer in de avond plaatsvinden. In overleg kiezen we een ander tijdstip. Beschikbaar zijn de dinsdagmiddag, donderdagmorgen of -middag en vrijdagmorgen.
Om met enig succes de cursus te kunnen volgen moet je per week tenminste 1x extra oefenen. Kies daarvoor in onderling overleg geschikte tijdstippen.

Kosten:
Bijdrage in de kosten voor de afsluitende avond (10 november 2017). Hier krijg je ook je certificaat als je met goed gevolg de cursus hebt doorlopen.

Contactpersoon:
Hans Blaauw

email: cor@roeienzeil.nl

 

 

Deze pagina wordt onderhouden door: Hans Blaauw