Kielboot

ZIW_2014_1

Lijkt het je leuk om te leren zeilen maar heb je geen zin in een wiebelige boot met kans op een nat pak? Dan kan je bij de Roei- en Zeilvereniging “Gouda” leren zeilen in de kielboten. De kielbootinstructie wordt ook wel de volwasseninstructie genoemd, omdat hoofdzakelijk volwassenen actief zijn in de kielboten, maar de laatste jaren zien we ook zo nu en dan jeugdige zeilers in de kielboten stappen.

De instructeurs in de kielboot zijn zeer actief en organiseren een hoop activiteiten door het jaar heen, niet alleen in het weekend maar ook doordeweeks, waaronder:

  • kielboot introductie cursus  voor beginners
  • nieuwe leden met zeilervaring
  • theorieavonden en -examen

Kielboot – Introductie cursus

De Kielboot introductiecursus is bestemd voor nieuwe leden, die zelden of nog nooit hebben gezeild en na aanvang van hun lidmaatschap graag direct, wanneer de boten te water zijn gegaan, willen leren zeilen onder begeleiding van een instructeur. Het idee is om die mensen een kleine voorsprong te geven, zodat ze zoveel hebben geleerd dat ze mogelijk al tijdens de Mini-Zeilweek of de Zeilinstructieweek hun eerste zeildiploma (Kielboot basis) kunnen halen.

Nieuwe leden maken op deze manier ook meteen goed kennis met onze vereniging. De boten gaan meestal in maart/april het water in en  bieden we dan gedurende vier weken de mogelijkheid voor deze introductiecursus tot aan de Mini-Zeilweek.

Nieuwe leden met zeilervaring

Voor nieuwe leden met zeilervaring geldt:

  • Indien je als nieuw lid over de nodige zeilervaring beschikt maar nog geen diploma hebt, bestaat er de mogelijkheid om voor te zeilen. Zie hiervoor de CWO eisen https://cwo.nl/leren-varen/kielboot
  • Je gaat eerst meezeilen met Clubzeilen op woensdagavond en/of zaterdagmiddag zodat je de weg op de vereniging & het materiaal leert kennen. In overleg met de Clubzeilen coördinatoren kan je een afspraak maken voor het zeilexamen. Zie ook clubzeilen
  • Alleen voor deze specifieke zeilers wordt er dan een moment gepland  voor een Kielboot Basis en eventueel Kielboot Ervaren examen.
  • Bij deelname aan deze examens worden administratie kosten in rekening gebracht

Theorieavonden en – examen

Aanmelden voor de lessen en het theorie-examen kan via de agenda op de website. Coördinatie van de theorieavonden ligt bij Irene Zaalberg.

Indien je als nieuw lid over de nodige zeilervaring beschikt maar nog geen diploma hebt, bestaat er de mogelijkheid om op  vóór/examen  te zeilen.

Je gaat eerst meezeilen met de woensdagavond of zaterdagmiddag groep zodat je de weg op de vereniging & het materiaal leert kennen. In overleg met de zaterdag/woensdag coördinatoren kan je een afspraak maken voor het zeilexamen/voorzeilen.   Alleen voor deze specifieke zeilers  wordt er dan een moment gepland  voor kielboot 1- en kielboot 2 niveau examen . Het programma voor deze ervaren zeilers omvat een theorie-examen van 10.00 tot 11.00 uur, het praktijkexamen vanaf 11.30 uur-

Bij deelname aan deze  examens worden  administratie kosten in rekening gebracht. Inschrijven theorieavonden: inschrijven Theorie

WhatsApp-groep “Wie zeilt er mee?”

Meerdere enthousiaste zeilers (ruim 60!) zijn al deelnemer van de WhatsApp Wie zeilt er mee?, waar je kunt aangeven dat je vandaag of morgen (dus korte termijn) wil zeilen.

Deze pagina wordt onderhouden door: de Zeilcommissaris