Kielboot

ZIW_2014_1

Lijkt het je leuk om te leren zeilen maar heb je geen zin in een wiebelige boot met kans op een nat pak? Dan kan je bij de Roei- en Zeilvereniging “Gouda” leren zeilen in de kielboten. De kielbootinstructie wordt ook wel de volwasseninstructie genoemd, omdat hoofdzakelijk volwassenen actief zijn in de kielboten, maar de laatste jaren zien we ook zo nu en dan jeugdige zeilers in de kielboten stappen.

De instructeurs in de kielboot zijn zeer actief en organiseren een hoop activiteiten door het jaar heen.

Kielboot – Introductie cursus

De Kielboot Introductiecursus is bestemd voor (nieuwe) leden, die zelden of nooit hebben gezeild. Het idee is om de beginnende zeiler alvast kennis te laten maken met het zeilen onder begeleiding van een instructeur.

De Introductiecursus geldt tevens als opwarmer voor de Mini-Zeilweek en/of de Zeilinstructieweek om het eerste zeildiploma (Kielboot Basis) te kunnen halen. Nieuwe leden maken op deze manier meteen kennis met onze vereniging.

Deze cursus zal plaatsvinden op twee zaterdagen in april van 10:30 tot 13:00 uur. Je kunt je hier direct inschrijven.

Nieuwe leden met zeilervaring

Voor nieuwe leden met zeilervaring geldt:

  • Indien je als nieuw lid over de nodige zeilervaring beschikt maar nog geen diploma hebt, bestaat er de mogelijkheid om voor te zeilen. Zie hiervoor de CWO eisen https://cwo.nl/leren-varen/kielboot
  • Je gaat eerst meezeilen met Clubzeilen op woensdagavond en/of zaterdagmiddag zodat je de weg op de vereniging & het materiaal leert kennen. In overleg met de Clubzeilen coördinatoren kan je een afspraak maken voor het zeilexamen. Zie ook clubzeilen
  • Alleen voor deze specifieke zeilers wordt er dan een moment gepland voor een Kielboot Basis en eventueel Kielboot Ervaren examen.
  • Bij deelname aan deze examens worden administratie kosten in rekening gebracht

WhatsApp-groep “Wie zeilt er mee?”

Meerdere enthousiaste zeilers (ruim 60!) zijn al deelnemer van de WhatsApp Wie zeilt er mee?, waar je kunt aangeven dat je vandaag of morgen (dus korte termijn) wil zeilen.

Deze pagina wordt onderhouden door: de Zeilcommissaris