Toerroeien

De hele dag sportief buiten zijn en mooie tochten maken elders of in de buurt

Als lid van de RZVG beschik je over één van de mooiste roeigebieden in Nederland. Maar toch kan het geweldig leuk zijn om een keer in een andere omgeving een tocht te maken. Genieten van de natuur, een lunch onderweg en lekker sportief bezig zijn! Er zijn verschillende opties om zoiets te realiseren:

KNRB tochten

De KNRB toercommissie organiseert diverse (meerdaagse) toertochten. Naast het maken van tochten kunnen ook andere activiteiten deel uitmaken van het zgn. Midweekroeien van de KNRB, zoals fifty fit-programma’s, hotel- en kampeertochten. Deze tochten zijn gepubliceerd op de website van de KNRB.

Verenigingstochten

Er worden het hele jaar door leuke tochten aangeboden door andere verenigingen. De KNRB publiceert een overzicht van deze tochten op haar site, klik hier, en kies ‘Toertocht’. Indien je één van deze tochten wilt maken, kun je de in de lijst genoemde verenigingen rechtstreeks benaderen.

Eigen initiatief

Als groep kun je ook rechtstreeks bij een andere vereniging boten lenen/huren en zelf een tocht uitzetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tocht in de Weerribben, op de Nieuwkoopse Plassen of bij Purmerend. Voor een aantal ideeën kun je kijken bij de roeidocumenten op deze site in het besloten bestanden menu onder Roeien, Tochten organiseren. Het is de bedoeling dat je de tocht zelf organiseert, maar als je nog vragen hebt kun je contact opnemen met gastroeien@roeienzeil.nl. We proberen je dan verder te helpen.

Roei- en Zeilvereniging toertochten

Als vereniging organiseren wij ook tochten op en rondom de Reeuwijkse plassen, vaak met een hap(je) en drankje. Deze worden aangekondigd op onze website. Je  kunt je hiervoor aanmelden via ‘inschrijven activiteiten’. Aan deze tochten kan iedereen deelnemen met een BRO-diploma en wat ervaring met een rondje plas! Er zijn geen kosten verbonden aan onze toertochten, anders dan die voor de consumpties (en lunch).