Wedstrijdzeilen algemeen

WEDSTRIJDZEILEN

Binnen de vereniging zijn verschillende wedstrijdzeilers actief, die met een eigen boot deelnemen aan (klasse-) wedstrijden in Nederland en ook internationaal.

Naast het recreatief zeilen in kielboten en zwaardboten en de opleidingen biedt de vereniging ook de faciliteiten voor zeilers om kennis te maken met de zeil-wedstrijdsport. Voor zowel de jeugd als volwassenen zijn er een aantal verenigingsboten, die zijn uitgerust en getrimd om aan wedstrijden te kunnen deelnemen.

Optimisten, RS Feva’s, Splashes, Lasers en Randmeren Advance zijn hiervoor beschikbaar en staan ter beschikking aan de leden, met inachtneming van de afschrijfregels.

Voor jeugd in Optimist, RS Feva, Splash en Laser (ILCA 4 en 5) is de gezellige en laagdrempelige wedstrijdserie van de Combi Rotterdam.

Eén weekend per jaar worden de Combi-wedstrijden in Reeuwijk gevaren. Eén dag bij Roei-en-Zeil en één dag bij GWV Elfhoeven. Het is die dagen een drukke van belang op onze plassen met jeugdige zeilers uit de hele regio Rotterdam. Kijk in de activiteitenkalender voor de data.

Volwassenen kunnen met Laser (ILCA 5, ILCA 7 en Laser Vago) en met Randmeren deelnemen aan verschillende wedstrijden. Laagdrempelig en letterlijk om de hoek zijn de dinsdagavond wedstrijden, die bij GWV Elfhoeven worden georganiseerd. Vanaf half april tot de zomervakantie worden deze wedstrijden elke dinsdagavond gehouden. Kijk op de pagina DINSDAGAVOND WEDSTRIJDEN voor meer informatie.

Elk jaar met Pinksteren wordt bij de Roei-en-Zeil en bij GWV Elfhoeven de Goudse Zeilweek georganiseerd. Een evenement met een lange traditie, waarbij op zaterdag en zondag, 1e pinksterdag in verschillende klassen wedstrijden worden gevaren op afwisselend de Elfhoevenplas en de ‘s-Gravenbroekseplas.

GWV Elfhoeven organiseert ook een serie winterwedstrijden, waarin zowel een toerklasse als meermans wedstrijdklasse strijden om de eer en met in het paasweekend de jaarlijkse Paashaas wedstrijden. Kijk voor meer informatie op de website van GWV Elfhoeven.

Wedstrijden buiten Reeuwijk kunnen ook bezocht worden.  Voor alle boten zijn er weg trailers beschikbaar en kunnen wedstrijden als de Sneekweek, IJsberencup, Sprintwedstrijden Randmeren en ook de nationaal kampioenschappen worden bezocht. Neem met specifieke vragen contact op met de coördinator wedstrijdzeilen: zeilwedstrijden@roeienzeil.nl

Voor deelname aan evenementen buiten Reeuwijk is altijd toestemming vereist van de Zeilcommissaris: zeilcommissaris@roeienzeil.nl

Voor iedereen, die geïnteresseerd is in wedstrijdzeilen of actiever de zeilsport wil beoefenen wordt er op donderdagavonden een serie trainingen “Competitief Randmeer Zeilen“.

Deze pagina wordt onderhouden door: de Zeilcommissaris (23/03/2023, JJa)