Gastroeien

Gastroeien bij de Roei- en Zeilvereniging Gouda

De 13 plassen gelegen tussen Reeuwijk en Gouda hebben een oppervlakte van ruim 750 hectare en worden bijna allemaal gebruikt voor recreatie. Er zijn veel smalle weggetjes en eilandjes. De plassen zijn onderling verbonden.

Het natuurschoon, de verscheidenheid aan plassen en de ligging van de Roei- en Zeilvereniging Gouda (RZVG) hebben een flinke aantrekkingskracht op roeiers van andere roeiverenigingen in Nederland (of buiten Nederland). Ze zijn van harte welkom om in onze omgeving te komen roeien, in de vorm van een korte of lange tocht op de plassen of – in bijzondere gevallen – een tocht via de sluis naar Gouda voor een rondje door de stad.

Dat kan door eigen boten mee te nemen of door het huren van boten van de RZVG. In overleg kunnen een of meer C4+en, C2+en of wherry’s gehuurd worden, indien de activiteiten van de eigen leden de bootverhuur toelaten. In het weekend en op feestdagen is het normaal gesproken niet mogelijk om een boot te huren.

Door de soms lage bruggetjes en nauwe doorvaarten in het gebied dienen de roeiers wel de kennis en vaardigheid te hebben om die obstakels te passeren. Op het aanvraagformulier (zie onder) kan worden aangegeven of de gasten over die vaardigheid beschikken, of dat er begeleiding van een RZVG-lid gewenst is.

Voor het huren van de boot wordt een vergoeding betaald van € 10,- p.p. per dag, inclusief koffie bij aankomst en een drankje na afloop.

Gasten worden door een gastvrouw of -heer van de RZVG ontvangen, ze krijgen waterkaarten te leen, uitleg over de vaarroutes en de te lenen boten worden geïnspecteerd. Daarna wordt de bruikleenovereenkomst getekend.

Aanvragen

Een aanvraag voor een gastroeien-activiteit kan plaatsvinden door de vragen op het gastenformulier te beantwoorden en het formulier per e-mail te retourneren naar gastroeien@roeienzeil.nl. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact op.