Gastroeien

Van harte welkom!

De 13 plassen gelegen tussen Reeuwijk en Gouda hebben een oppervlakte van ruim 750 hectare en worden bijna allemaal gebruikt voor recreatie. Er zijn veel smalle weggetjes en eilandjes. De plassen zijn onderling verbonden.
Het natuurschoon, de verscheidenheid aan plassen en de ligging van de Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’ (RZVG) hebben een flinke aantrekkingskracht op roeiers van andere roeiverenigingen in Nederland (of buiten Nederland). Jullie zijn van harte welkom om in onze omgeving te komen roeien, in de vorm van een korte of lange tocht op de plassen of – in bijzondere gevallen – een tocht via de sluis naar Gouda voor een rondje door de stad.

Eigen boot mee of een boot huren

Dat kan door eigen boten mee te nemen of door het huren van boten van de RZVG. In overleg kunnen een of meer C4+en, C2+en of wherry’s gehuurd worden, indien de activiteiten van de eigen leden de bootverhuur toelaten. Zo zijn met name in het weekend daardoor de mogelijkheden zeer beperkt. Op zaterdag, zondag en feestdagen is het vrijwel uitgesloten om een boot te huren.
Door de soms lage bruggetjes en nauwe doorvaarten in het gebied dienen jullie wel de kennis en vaardigheid te hebben om die obstakels te passeren. Op het aanvraagformulier (zie onder) kan worden aangegeven of de gasten over die vaardigheid beschikken, of dat er begeleiding van een RZVG-lid gewenst is.

Voor het huren van de boot wordt een vergoeding gevraagd van € 10,- p.p. per dag. Koffie bij aankomst en een drankje na afloop.
Jullie worden door een gastvrouw of -heer van de RZVG ontvangen, krijgen waterkaarten te leen, uitleg over de vaarroutes en de te lenen boten worden geïnspecteerd. Daarna wordt de bruikleenovereenkomst getekend.

Aanvragen

Een aanvraag voor gastroeien kan door de vragen op het gastenformulier te beantwoorden en het formulier per e-mail te retourneren naar gastroeien@roeienzeil.nl. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact op.