Jeugdroeien

Ben je tussen de 10 en 17 jaar, vind je het leuk op het water en ben je een beetje sportief? Kom dan naar het Jeugdroeien

De RZVG heeft een enthousiaste en groeiende groep jeugdroeiers. Iedereen doet mee op zijn eigen niveau en net zo fanatiek als hij/zij wil.

Het Jeugdroeien bestaat uit verschillende groepen, die in elkaar overlopen:

Jeugdinstructie

Je begint bij de jeugdinstructie. Hier leer je de beginselen van het roeien: de roeihaal, bootgevoel, manoeuvreren, aanleggen en sturen. Op een speelse manier en in je eigen tempo werk je naar je diploma toe. We roeien minstens één keer per week, op woensdagmiddag tussen 16.00 en 17.45 of op zaterdagmiddag tussen 12.00 en 13.45. Een roeiles duurt ruim 1 uur.

Junior competitieroeien

Daarna kun je doorstromen naar het junior competitieroeien, waarbij de training gericht is op het roeien van korte 500m wedstrijden. Je traint ongeveer twee keer per week. Belangrijk aspect van de wedstrijden is de gezelligheid.

Junior wedstrijdroeien

Voor de echte fanatiekelingen bieden we het wedstrijdroeien. Je traint dan minimaal 4 keer per week, gericht op het roeien van 2 km wedstrijden. Deze groep wordt onder andere getraind door onze topcoach die verschillende nationale kampioenen en zelfs een wereldkampioen heeft begeleid.

Jeugdroeiweek

Ieder jaar, de eerste week van de zomerschoolvakantie van maandag t/m vrijdag, organiseert onze vereniging de populaire Jeugdroeiweek voor kinderen die nog niet kunnen roeien. Een uitstekende manier om met het roeien kennis te maken en daarnaast veel plezier te hebben. Je hoeft geen lid te zijn om mee te doen. Meer informatie vind je in de Agenda of mail  jeugdroeiweken@roeienzeil.nl

Wil je lid worden?

Je bent van harte welkom als je kan zwemmen (A-diploma) en min. 10 jaar oud bent. Kom eens langs, of mail voor een afspraak. Stap in een boot en als het roeien je bevalt, kan je lid worden.

Voor meer informatie mail jeugdroeien@roeienzeil.nl