Jeugdroeien

Ben je tussen de 10 en 17 jaar, vind je het leuk op het water en ben je een beetje sportief? Kom dan Jeugdroeien

De RZVG heeft een enthousiaste en groeiende groep jeugdroeiers. Iedereen doet mee op zijn eigen niveau en net zo fanatiek als hij/zij wil.

Jeugdinstructie en junior competitieroeien
Bij de jeugdinstructie leer je de beginselen van het roeien in een skiff: de roeihaal, bootgevoel, manoeuvreren, aanleggen en sturen. Op een speelse manier en in je eigen tempo werk je naar je diploma toe. Als je het roeien enigszins beheerst is het ook mogelijk om te gaan oefenen voor korte 500 mtr wedstrijden  in boten met meerdere roeiers. Belangrijk aspect van de wedstrijden is gezelligheid en het is leuk om doelgericht te oefenen met het roeien.

We roeien minstens één keer per week, op woensdagmiddag tussen 17.00 en 18.30 of op zaterdag van 10.00 – 11.30 uur. Meer informatie over beginnen met roeien lees je in de startbrief.

Zodra het op de woensdagmiddag te donker wordt om te roeien wordt er geroeid op ergometers (roeimachines).

Junior wedstrijdroeien
Voor de echte fanatiekelingen bieden we het wedstrijdroeien. Je traint dan minimaal 4 keer per week, gericht op het roeien van 2 km wedstrijden. Deze groep wordt onder andere getraind door onze topcoach die verschillende nationale kampioenen en zelfs een wereldkampioen heeft begeleid.

Wil je lid worden?
Je bent van harte welkom als je kan zwemmen (A-diploma) en min. 10 jaar oud bent. Kom eens langs, of mail voor een afspraak. Stap in een boot en als het roeien je bevalt, kan je lid worden.

Voor meer informatie mail jeugdroeien@roeienzeil.nl