Datumprikker roeien

De plassen rond met een wisselende groep

Het zogenaamde datumprikker roeien is bedoeld om leden naast de bestaande mogelijkheden zoals wedstrijdroeien, skiffen, COR, individuele afspraken e.d., een extra mogelijkheid te bieden om recreatief te kunnen roeien.

Er zijn drie datumprikkers: De ‘Instroomdatumprikker’ voor leden die recentelijk (max 3 jaar geleden) hun BRO diploma hebben gehaald, de ‘RZDatumprikker’ voor leden met wat meer ervaring en de ‘Andanteprikker’ voor roeiers met een wat rustiger roeitempo en/of het BRO-A (2024) diploma. De beheerder of deelnemers van datumprikkers kunnen – op eigen initiatief – (oud)instructeurs uitnodigen om af en toe mee te roeien. Deze instructeurs kunnen op verzoek aanwijzingen geven aan de roeiers waar ze bij in de boot zitten.

Beide datumprikkers zijn van het type ‘inschrijving’: deelnemers schrijven zich in op de vastgestelde data (alleen ‘Ja’); er wordt geen datum geprikt. Men kan zo op verschillende tijdstippen door de week en in het weekend met anderen afspreken om te roeien. Het is de bedoeling dat allen die zich voor een bepaald tijdstip hebben aangemeld, met elkaar roeien en bij de bootindeling er rekening mee houden dat niemand op de steiger achter blijft.

Voor de tijdstippen die per seizoen wisselen graag contact opnemen met de coördinatoren. Andere tijdstippen kunnen worden toegevoegd, als er een groep is die daar behoefte aan heeft.

M.b.t. aan- en afmelden geldt de volgende afspraak:

  • minimaal 2 uur van tevoren
  • bij voorkeur 24 uur van tevoren i.v.m. reserveren van de boten.

Voor meer informatie of om je aan te melden mail: instroomdatumprikker@roeienzeil of rzdatumprikker@gmail.com of andanteprikker@roeienzeil.nl.