Jacht zeilen op groot water

ZEILEN MET KAJUITJACHTEN OP GROOT WATER

Velen dromen bij het zeilen op onze plassen weleens van een zeilreis of een flottielje tocht op groot en vreemd water.  Om een beetje aan dei droom te wennen wordt er elk jaar een weekend georganiseerd waarbij zeilen op groot water met grotere jachten de uitdaging is.

Dit weekend is een uitgelezen gelegenheid om het zeilen met een jacht en de kennismaking met groot water te beleven. Het vaargebied kan per jaar verschillen tussen Oosterschelde of IJsselmeer of Waddenzee. Vaak vertrekken we al op vrijdagavond naar de haven en gaan we aan boord van de jachten. Met elkaar kunnen we aan boord eten en met mooi weer kunnen we ook ‘s avonds al een stukje zeilen. Terug in de haven, overnachten we aan boord.

Zaterdagochtend vertrekken we op tijd. Afhankelijk van de wind(richting) en getij (indien van toepassing) plannen we een route en varen we als flottielje vrij, maar met een gezamenlijke bestemming. Lunchen aan boord of aan de wal, is naar eigen keuze van de bemanning. ‘s Middags varen we naar een gezellige havenplaats, waar we ‘s avonds met elkaar zullen dineren.

Zondag ziet het programma er ongeveer gelijk uit maar dan met eindbestemming de thuishaven van de jachten.

We sluiten het weekend af met een gezamenlijk diner en gaan daarna weer huiswaarts.

Elk jaar kan het programma wat verschillen. Kijk voor specifieke informatie in de activiteitenagenda, voor de precieze data en in volg daar de link naar de detailinformatie.

Deze pagina wordt onderhouden door: de Zeilcommissaris (26/03/2023, JJa)