Zwaardboot 2mans Jeugd (RS FEVA)

Instappen met ervaring

Cadet_RS Feva 1Als je al hebt leren zeilen in een Optimist, kun je samen leren zeilen als team in de RS Feva. Vanaf ongeveer 12 jaar kun je in deze 2 mans zwaardboot leren zeilen.  Een spectaculaire tweemans zeilboot met een grootzeil, fok en gennaker. Onze instructeurs helpen je op een enthousiaste manier alles uit jezelf en je boot te halen. Je leert goed samenwerken in de boot en de RS Feva is een ideale boot om wedstrijdjes te leren zeilen.

De lessen worden gegeven op zondagen. Inschrijflink

Jeugd wedstrijdploeg RZVG

Wil je van zeilen echt jouw sport maken, dan is de wedstrijdploeg van de RZVG misschien wel de uitdaging die je zoekt. Met wekelijkse trainingen en deelname aan wedstrijden van de Combi Rotterdam ontwikkel je je zeilskills heel snel. Kijk voor meer informatie op de pagina van de wedstrijdploeg RZVG.

Instappen zonder zeilervaring

Heb je nog geen zeilervaring maar ben je tussen de elf en veertien? Leer dan zeilen in de RS Feva-S. Ook hier vaar je met z’n tweeën. Je leert hier op een leuke en spectaculaire manier de basis van de sport; de zeilstanden, de bediening van de boot en omslaan en weer in de boot klimmen. Af en toe nat worden hoort erbij, maar met een wetsuit en een zwemvest ben je daar prima op voorbereid.

De lessen worden gegeven op zondagen. Inschrijflink

Je krijgt les volgens de methode van de CWO-diploma’s. Voor uitgebreide informatie kun je hier terecht. Kijk ook bij de info over het lidmaatschap. Als je nog geen lid bent kun je je hier aanmelden. 

Veiligheid

Voor je veiligheid zijn een aantal zaken verplicht.

  • Een zwemvest is verplicht. Zonder passend zwemvest mag je niet meedoen met de lessen.
  • Je laat sieraden thuis. Aan ringetjes, armbandje, ketting, oorbellen etc. kun je blijven hangen.
  • Heb je lang haar? Maak er een staartje van. Zo is de kans kleiner dat je ergens achter blijven haken of dat je de hele tijd het uit je gezicht haalt.

Kleding

  • Een wetsuit wordt het meest gebruikt in zwaardboten. Dat is een pak van neopreen dat romp, armen en benen bedekt. Is het kouder dan 12 °C dan is een wetsuit verplicht en een spraytop aanbevolen. Draag over het pak een korte broek/ bermuda tegen slijtage. Bij warmer weer volstaat een shorty. Dit is de zomeruitvoering van een wetsuit met korte mouwen en pijpen. Boven de 20 °C mag in zwemkledij gezeild worden, maar wel altijd met zwemvest aan!
  • Altijd draag je passend schoeisel, bij voorkeur zeillaarsjes van neopreen.

Handig om bij je te hebben

  • Een handdoek en droge kleren, lekker warm voor het geval dat het nodig is.
  • Op het water verbrand je snel en met een lekker verkoelend windje erbij heb je het vaak niet door.
  • Pet/zonnebril, zorg voor een touwtje aan bril en pet zodat je het niet kwijt raakt.

Heb je vragen, neem gerust contact op via het e-mailadres: rsfevas@roeienzeil.nl