Algemene informatie

Op Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’ wordt sinds 2021 ook gesupt.

Het woord ‘sup’ komt van ‘stand-up paddle’, een watersport die in opkomst is en waarbij je op een supboard (brede plank) staand of zittend peddelt.

Onze vereniging heeft allround supboards die je mag afschrijven wanneer je 16 jaar of ouder bent. Suppen is laagdrempelig, is zeker niet moeilijk en kun je in principe het gehele jaar doen!

Wanneer je zelfstandig wilt gaan suppen dan is het advies om eerst de introductiesessie ‘SUP Basis’ te volgen, zodat je de juiste techniek gebruikt, verantwoord met het materiaal kunt omgaan en weet waar je op moet letten qua veiligheid.

Lees voordat je gaat suppen de informatie over boardgebruik en veiligheid goed door. Ook zijn er aanwijzingen te lezen bij de opbergruimte van de supboards.

Onze vereniging heeft gecertificeerde supinstructeurs die als vrijwilliger (sportieve én gezellige) activiteiten plannen zodat iedereen goed kan leren suppen. Je kunt hierbij denken aan:

  • SUP Basis: tijdens deze sessie krijg je de basics uitgelegd van het suppen en oefen je ermee. Aan de orde komen onder andere: uitleg over het materiaal en afstelling van de peddel, weersomstandigheden en kledingtips, manoeuvreren en lichaamshouding tijdens het suppen. Duur: 1 tot 1,5 uur.
  • SUP Tour: met elkaar maken we een mooie tocht over de plassen.
  • SUP Polo: twee teams strijden om de winst door een bal met een speciale peddel in het doel van de tegenpartij te gooien. Lol en nat pak gegarandeerd!
  • SUP Techniek: verbeter je SUP techniek tijdens deze activiteit. Kan tevens een vervangende activiteit zijn voor de Tour en/of Clean Up wanneer het te hard waait.
  • SUP Clean Up: suppend met emmer en speciale peddel vissen we afval uit het water van de plas of Breevaart. Gezellig en zinvol!
  • SUP Race: kom Sup racen en plaats je in de maandelijkse top 10!

Kom je alleen suppen op onze vereniging dan volstaat een B-lidmaatschap.

Voor meer informatie kun je mailen naar: suppen@roeienzeil.nl