Zwaardboot 1mans jeugd (Optimist)​

Vanaf 7 jaar kun je leren zeilen bij de Roei- & Zeilvereniging “Gouda”. Iedereen die de leukste en beste zeilopleiding van Reeuwijk en omgeving wil krijgen, komt iedere zaterdag of zondag naar de Roei-en-Zeil! Enthousiaste en ervaren instructeurs leren je op een leuke manier de beginselen van het zeilen. Tijdens het seizoen doen je ook mee aan een paar wedstrijden op de plassen in Reeuwijk, zodat je nog beter met de boot leert omgaan.

Voor de lessen word je ingedeeld in een groep, waarin iedereen ongeveer net zo ver is. Er zijn groepen, die op zaterdagmiddag les hebben, andere groepen hebben les op zondagochtend of zondagmiddag, zie het lesrooster van dit seizoen. Je zult merken dat je hartstikke snel nieuwe vrienden maakt tijdens de cursus. Aan het einde van de lessenserie haal je misschien wel een diploma en anders staat in je watersportpaspoort hoe goed je al hebt leren zeilen.

Goed om te weten is dat er bij het CWO een aantal dingen zijn veranderd. De benaming van de verschillende CWO-niveaus is veranderd. Hieronder zie je de oude benamingen met daarnaast de nieuwe benamingen.

Onze benaming Oude benaming CWO Nieuwe benaming CWO
CWO 1 Jeugdzeilen eenmans I Zwaardboot 1mans Jeugd_Basis
CWO 2 Jeugdzeilen eenmans II Zwaardboot 1mans Jeugd_Ervaren
CWO 3 Jeugdzeilen eenmans III Zwaardboot 1mans Jeugd_Gevorderd

Daarnaast wordt er vanaf dit jaar niet meer gewerkt met papieren CWO-diploma’s, maar met het online waterpaspoort. Zie ook de informatie over het watersportpaspoort.

De Roei-en-Zeil heeft ook een jeugd-wedstrijdploeg. Daar wordt je zeilhobby een sport en kun je je zeilniveau naar een volgend level tillen. De zeilers van de wedstrijdploeg doen ook mee aan wedstrijden van de Combi Rotterdam. Voor meer informatie kijk op de pagina van de wedstrijdploeg RZVG.

Voor verdere vragen kun je de hoofdinstructeurs bereiken via e-mail: optimisten@roeienzeil.nl