Minizeilweek

Minizeilweek kielboten en zwaardboten

Ieder jaar kun je bij ons op de vereniging op twee momenten heel gericht les krijgen in de kunsten van het zeilen met een open kielboot. Dat is met Hemelvaart in de Minizeilweek en in de Zeilinstructieweek.

Vanaf zeilseizoen 2023 kun je ook deelnemen in een zwaardboot. De organisatie en dagindeling zijn hetzelfde als bij de kielboten, maar de instructie is gericht op laser- en splashzeilers.

Met de Minizeilweek gaan we 4 dagen lekker intensief het water op met onze instructeurs die ons leren zeilen volgens de landelijke CWO normen. Aan het eind van deze 4 dagen gaan we de instructeurs verbazen met de opgenomen kennis! Een paar dagen intensief achter elkaar les krijgen blijkt de beste methode om snel te leren zeilen.

Donderdag starten we de Minizeilweek en in vier dagen kun je je CWO-diploma CWO I (Basis) of CWO II (Ervaren) behalen. Bij voldoende plaats is er zelfs een mogelijkheid voor CWO-diploma CWO III (Gevorderd).

Een enthousiaste groep ervaren leden/zeilinstructeurs geeft vier dagen zeilinstructie. De dag begint om 9.00 uur en eindigt rond 17.00 uur. Doordat je elke dag zelf aan het zeilen bent oefen je verder in de vaardigheden van het zeilen. De instructeurs geven je daarbij persoonlijke aanwijzingen en uitleg over de theorie en de techniek van het zeilen.

De Minizeilweek start elk jaar op Hemelvaartsdagen eindigt 4 dagen later op zondag.

Alle leden -behalve leden met een B-lidmaatschap of sociëteitslid- van 18 jaar en ouder mogen deelnemen. Ben je nog geen lid? Meer informatie over het lidmaatschap vind je hier. De kosten voor deelname bedragen inclusief de lunches € 111,50. Aan de deelname zijn tevens de eisen verbonden van het in het bezit zijn van de zwemdiploma’s A en B, zwemvest en zeilkleding (schoenen met een rubberen zool, wind- en waterdicht jack en of broek).

De inschrijving voor de Minizeilweek sluit zodra deze volgeboekt is en is op volgorde van ontvangst van de inschrijvingen. Je schrijft je in via de website. Voor de goede orde wordt vermeld dat bij het bereiken van het maximaal aantal deelnemers voor kielboten of voor zwaardboten, de overige deelnemers op een wachtlijst worden geplaatst.

Inschrijven

De inschrijving opent een aantal maanden voor de start van de Minizeilweek.

Schrijf je in voor de Mini Zeilweek Inschrijflink (kielboten of zwaardboten).

De Minizeilweek wordt georganiseerd door:
Willem Jan de Rooij, Folkert Bleichrodt, Diego Rijneker, Mariëlle Cleophas en Tanja Murray.

Voor vragen en/of opmerkingen kun je ons bereiken op minizeilweek@roeienzeil.nl

Deze pagina wordt onderhouden door: de Zeilcommissaris (07/03/2023, WdF)