Wedstrijdroeien

Verbeter je techniek, conditie en samen roeien o.l.v. een coach en roei regelmatig een wedstrijd

De RZVG heeft ongeveer 100 Masters (27+) roeiers die regelmatig wedstrijden roeien. Er wordt geroeid in achten, vieren, tweeën en we hebben natuurlijk ook skiffeurs. We hebben een groot aantal wedstrijdboten die alleen door onze Masters roeiers gebruikt mogen worden.

Voor wie

We hebben Masters roeiers van verschillend niveau, variërend van mensen die net de roeiopleiding hebben afgerond tot voormalig WK-roeiers. Roeiers sluiten zich aan bij een ploeg die qua niveau, leeftijd en ambitie passend is. Deze ploegen vormen veelal een vriendengroep die naast het roeien sociale activiteiten met elkaar onderneemt.

Wanneer

De meest ambitieuze ploegen trainen zo’n 4 maal per week en de andere ploegen 2-3 maal per week (waarvan soms een deel van de trainingen op de roeiergometer thuis of op de vereniging plaatsvindt of een andere conditie-/krachttraining is). Wedstrijden vinden plaats in het weekend en we doen mee aan ongeveer 20 wedstrijden per jaar. Ploegen besluiten in samenspraak met hun coach aan welke wedstrijden ze deelnemen.

Waar

Er wordt meestal getraind op de Breevaart, een 2 km min of meer rechte vaart zonder beroepsvaart en met fietspad waar gecoacht kan worden. In het zomerseizoen wordt ook regelmatig op de Reeuwijkse Plassen getraind. Wedstrijden zijn door het hele land en soms in het buitenland.

Voor meer informatie: coordinatorwedstrijdroeien@roeienzeil.nl